Deze vijf paarden ken je vast uit je jeugd

Het paard, de edele viervoeter die ons mensen al eeuwen helpt. Paarden zien we niet alleen op de manege of in de wei, maar ook op televisie.

Paarden spelen al heel lang mee in series en televisieprogramma’s. Of ze nu echt zijn of verzonnen. Wij hebben vijf paarden gevonden die je in je jeugd op televisie hebt bekeken 

1. Mister ED

Ok, wanneer je dit paard in het echt op televisie gezien wil hebben moet je wel een bepaalde leeftijd hebben. Dit paard had de naam Mister ED en was het pratende paard uit de serie met dezelfde naam.

Deze serie was over heel de wereld erg graag gezien en er werden meer dan 140 afleveringen gemaakt over dit intelligente paard en zijn baas Wilbur Post. In Nederland werd dit programma uitgezonden door dr KRO.

2. Bonfire

Nederland is al eeuwen een echt paardenland. Voor de grote successen in de paardensport zijn we toch echt aangewezen op de laatste 25 jaar. Anky van Grunsven was zeer succesvol met haar paard Bonfire. Dit stel nam prijzen mee op de spelen van 1992, 1996 en 2000. Zowel Anky als Bonfire werden wereldberoemd. Bonfire kreeg zelfs zijn eigen standbeeld. Anky ging door met een ander paard en verkoopt kleding en accessoires zoals peesbeschermers, veiligheidscaps en meer.

3. My Little Pony

Speelgoedpaarden zijn ook paarden zolang je maar jong genoeg bent. Wees eerlijk jij hebt toch ook gespeeld met de fel gekleurde My Little Pony van Hasbro? Je verzamelde al de verschillende gekleurde speelgoed paardjes en kamden de manen. Deze pony’s kregen zelfs een eigen serie op televisie.

My Little Pony

4. Jolly jumper, het paard van Lucky Luke

Deze cowboy had altijd ruzie met de Daltons en schoot sneller dan zijn schaduw. Zijn onafscheidelijke vriend was zijn paard met de naam Jolly Jumper. De avonturen van dit tweetal las je in de stripboeken en bekeek je als tekenfilm op TV. Elke avontuur eindigde steevast met de twee helden die de zonsondergang tegemoet reden.

5. Amerigo

Misschien realiseer je je dat niet maar het paard van Sinterklaas was waarschijnlijk het eerste paard waar je ooit aandacht aan gaf.

De trouwe hulp van Sinterklaas is een schimmel, en kan op daken lopen en reist per boot elk jaar naar Nederland. Dat doet Mr Ed, Bonfire, My Little Pony of Jolly Jumper hem niet na!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.