Remarkable foto

Vijf redenen waarom je de Remarkable 2 tablet moet kopen

Wanneer ik met mijn Remarkable ergens zit en hem gebruik is de kans 50% dat iemand er tegen jou over begint. Meestal komt het er op neer dat de persoon in kwestie al heel lang twijfelt over de aanschaf van de Remarkable 2. In dit artikel geef ik je 5 redenen om tot de aanschaf over te gaan van deze e-ink tablet.

Schrijven op het e-ink beeldscherm is fantastisch

Het team achter de Remarkable heeft heel veel werk besteed aan de schrijfervaring op het beeldscherm. En dat is te merken ook, want schrijven op dit beeldscherm is fantastisch.

Zo is er geen waarneembare ‘lag’ tussen de pen en wat er op het beeldscherm verschijnt. Dit in tegenstelling tot andere beeldschermen waarbij hetgeen je schrijft net iets later op het beeldscherm verschijnt.

beeldscherm van de Remarkable voelt aan als papier

Het beeldscherm van de Remarkable is minder glad dan een ‘normaal’ beeldscherm. Hierdoor krijg je wanneer je er op schrijft ook echt hetzelfde gevoel als wanneer je met papier werkt.

De tablet is licht en makkelijke mee te nemen

Er blijven genoeg mensen die zweren bij het gebruik van de papieren boekjes. Uit het oogpunt van ruimte en gewicht gaat er niets boven de Remarkable 2.

De tablet is ontzettend dun en licht waardoor het geen last is in je tas of in je handen wanneer je je verplaatst van A naar B. Zelf gebruik ik hem nu al 3 jaar zonder (bescherm)hoes omdat anders het formaat iets toeneemt. Zonder hoes is de ruimte die de tablet inneemt echt minimaal.

Een van de belangrijkste punten van deze tablet is de stevigheid. De Remarkable is zo ontzettend stevig, er zit geen beweging in wanneer je hem bijvoorbeeld aan een hoe oppakt. Dit moet je niet onderschatten want dit draagt enorm bij aan de gebruikerservaring van dit product.

Veel ruimte om je aantekeningen te ordenen

Het zal voor een ieder anders zijn, maar ik werk in veel verschillende projecten, In een papieren notitieboek is het dan moeilijk om deze te onderscheiden van elkaar. Dat kan eigenlijk alleen wanneer je voor ieder project een apart notitieboek gebruikt.

Op de Remarkable 2 is het zeer eenvoudig om voor iedere klant of project een map aan te maken. Hierin kun je weer diverse notitieboeken aanmaken. Ook hier ben je vrij in om in te delen naar eigen wens. Mijn structuur is erg eenvoudig. Een map per klant, daarin een map per project en daarin een of meerdere notieboeken. Zo kan ik alles snel vinden.

Ziet er gewoon goed uit

Het zal niet iedereen veel kunnen schelen, maar de Remarkable 2 ziet er heel erg goed uit. Je zou het uiterlijk saai kunnen noemen maar de materialen, de kleur en de vormgeving maken van de Remarkable 2 een geweldig product.

Updates, veel updates

De Remarkable 2 krijgt veel updates. Niet omdat er veel bugs zijn, maar omdat het team achter de tablet nieuwe functies implementeert. Het lijkt er echt op dat dit bedrijf de feedback van zijn gebruikers gebruikt om zijn product te verbeteren en van nieuwe features te voorzien.

Voorbeeld: tot voor kort moest je een verkeerd geschreven woord ‘gummen’ om het weg te krijgen. Nu kun je met twee vingers tappen op het scherm en het laatst geschreven woord, of de laatste geschreven letters worden gewist. Handig!

Similar Posts