Dit is de Volkswagen ID.3, hoge range, lage prijs

VW heeft zijn eerste lange-afstands elektrische auto onthuld. In Frankfurt werd de Volkswagen ID.3 aan het publiek getoond.

Volkswagen ID.3

Ook het Duitse VW doet mee met de elektrische auto-hype die momenteel (terecht) door de markt voor auto’s raast. Er was onder andere al een een Golf die gebruik maakte van elektriciteit. Dat vonden ze nog niet genoeg bij Volkswagen en er moest een hele range aan modellen komen.

Volkswagen ID.3

In Frankfurt is van deze range het eerste model getoond aan het publiek. De ID.3 zal een range krijgen van minimaal 330 kilometer en een startprijs krijgen van € 30.000.

Lees ook: Volswagen experimenteert met elektrische auto’s

Wanneer je de foto van de ID3 ziet dan kun je je niet aan de indruk onttrekken dat de Golf model heeft gestaan. Volkswagen ontkent dat niet maar beweert wel dat de binnenzijde veel ruimer zal zijn.

Volkswagen ID.3 binnenzijde

De verbrandingsmotor is vervangen door een elektrische die achterin op de achteras ligt. De accu’s liggen niet voorin maar op de bodem van de auto waardoor er aan de voorzijde een zee van ruimte zou ontstaan.

Deze auto moet midden 2020 op de markt komen. De prijs van € 30.000 zal veel consumenten interesseren want dat is goedkoper dan het huidige aanbod van elektrische auto’s in deze klasse.

Bron: The Verge

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.