TV

Waarom zijn al die oude films en series op TV?

Je kunt het op de toiletkalender noteren. Op de dag dat de eerste schoolvakanties beginnen dondert het niveau van het Nederlandse TV aanbod omlaag. We zien jaar op jaar dezelfde oude films en series terugkomen. Waarom toch ?

Waarom herhalen we in de zomer zoveel?

We zullen maar gelijk met de voornaamste reden beginnen en dat is geld. In de zomer zijn er minder kijkers en wanneer ze gaan kijken dan kijken ze later. Door herhalingen en oude films en series in te zetten bespaar je geld.

Een andere reden is iets legitiemer. Wanneer je als omroep een mooi programma maakt wil je dat vaker uitzenden om ervoor te zorgen dat iedereen het ziet. En hoe vaker je het uitzend hoe goedkoper het programma uiteindelijk zal worden.

Dit laatste is natuurlijk wel een beetje achterhaald door services zoals ‘Uitzending gemist’ en dergelijke. Maar goed deze geven we aan ze. Deze zomer zullen we weer moeten doorbijten want NRC zocht in 2015 al uit dat 66% van de programmering in de zomer een herhaling is.

Police Academy

Veronica werpt zich weer eens op de Police Acadamy serie. De eerste Police Academy film kwam in 1984 uit en scoorde prima en laten we eerlijk zijn hij was ook wel vermakelijk. Maar zoals met alles, wanneer het een truukje gaat worden gaat de lol er ook vanaf. Dat is ook zo met de 7 films die er nog op volgden.

Duece Bigalow – Male Gigolo

Duece Bigalow

Duece moet zijn centen verdienen als Gigolo en dat gaat hem natuurlijk niet goed af. Ontzettend gedateerde film, waarschijnlijk volgt binnenkort de Europese versie die in Amsterdam zich afspeelt.
Niet kijken.

Friends

Cast van Friends

Comedy Central is weer van voor af aan begonnen met de serie Friends. Natuurlijk proberen we neutraal te zijn, maar deze serie mag je blijven herhalen.

Wat een grote hit was dit en hoe weinig hebben de acteurs daarna gepresteerd, met een uitzondering daar gelaten. Maar de vrienden van Friends raakten de sweetspot en dat doen ze voor velen nog steeds.

The A-Team

“I love it when a plan comes together” maar wij loven het niet so much dat dit weer op TV is. Toendertijd was het prima te doen maar dit is wel enorm achterhaald. Ok mijn vader vindt het nog geweldig.

Dirty Dancing

Ook de klassieker Dirty Dancing word weer uitgezonden, maar deze film is een uitzondering. Het is dit jaar 30 jaar geleden dat deze, geloof het of niet, low-budget film een enorme kaskraker werd. Het was de start van een grote carriere van Patrick Swayze en een enorme hit op de radio.

“I had the time of my life” van Bill Medley and Jennifer Warnes was een megahit en soort van volkslied van de tweede helft van de 80-er jaren. Wij kenn het nummer nu van de geweldige bewerking van Lucky TV met Clinton en Trump in de hoofdrol.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.