5 Dingen die je kunt doen wanneer je migraine krijgt

Wanneer je het niet hebt kun je je niet voorstellen hoe het is om het wel te hebben. Migraine is een veelvoorkomend en vaak nog ongrijpbare ziekte. In dit artikel vijf dingen die je kunt wanneer je mirgraine krijgt

Migraine

Het zou veroorzaakt worden door een teveel aan bloed dat naar de hersenen stroomt. Een verkeerde lichaamshouding zou daarom een oorzaak kunnen zijn. Laat je hoofd daarom niet teveel voorover hangen en neem genoeg rust wanneer je lang achter een computer werkt.

Hieronder vijf dingen die je kunt doen wanneer je migraine krijgt. Deze tips hebben we verzameld op het internet en uit ook putten we uit eigen ervaring. Wanneer je denkt dat je regelmatig migraine-aanvallen hebt raadpleeg dan een arts. Deze zal je snel tips kunnen geven om een migraine-aanval te voorkomen.

  • Prev
  • Next
1

Geef er aan toe

Het heeft geen zin om door te gaan wanneer je de migraine-hoofdpijn voelt opkomen. Vertel anderen dat je een migraine-aanval krijgt en stop met wat je aan het doen bent. Zo heb je de meeste kans dat je in ieder geval de klachten niet erger maakt.

2

Zoek een donkere en stille omgeving op

Migraine gaat vaak gepaard met overgevoeligheid voor geluid en licht. Zonnestralen snijden door je hoofd en zelfs een druppende kraan klinkt zo hard als een bassdrum in een discotheek. Ga naar een ruimte waar het stil is en welke je goed kunt verduisteren. Leeg een nat washandje op je voorhoofd, dat verzacht enigzins de hoofdpijn.

3

Rust en ontspanning

Het klinkt heel flauw maar het is wel waar. Stress en onvoldoende ontspanning maken de kans op een migraine-aanval groter. Zorg daarom dat je je werkweek goed indeelt en genoeg rust-momenten pakt. Ga regelmatig sporten of maak een lange wandeling voor het slapen gaan. Herken de stress-momenten en probeer ze op te lossen of te voorkomen.

4

Medicatie

Een simpele paracetamol kan al helpen om de hoofdpijn te verminderen wanneer je een aanval voelt opkomen. Daarnaast zijn er ook medicijnen die de misselijkheid kunnen bestrijden. Heb je vaak last van migraine dan kan de dokter je medicijnen voorschrijven. Raadpleeg hiervoor altijd een arts en ga niet zelf experimenteren met medicatie.

5

Chocolade wekt migraine op

Het is misschien wel het slechtste nieuws dat je kunt krijgen, maar chocolade is een bekende trigger voor migraine. Wanneer je de hamerende hoofdpijn zoveel mogelijk buiten de deur wilt houden dan zul je de chocola moeten laten staan. Veel water drinken wil ook nog wel eens helpen, dus hou de waterfles bij de hand.

Tags:

  • Ik ben nergens echt goed in, maar kan veel een beetje. Schrijft en maakt op het internet. Hobby is werk en werk is hobby. Tech is cool en een lifestyle. Social is niet meer dan leven op een andere level.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads