Auracast logo

Wat is Auracast en waarom is het zo belangrijk

We kennen allemaal Bluetooth, eigenlijk kunnen we niet meer zonder. We verbinden er draadloos talloze apparaten mee. En het is onmisbaar voor het luisteren van muziek. Met Auracast wordt het allemaal nog veel beter en leuker.

Auracast, wat is dat?

Auracast stelt een zender zoals je smartphone, tablet, televisie om te verbinden met een oneindig aantal ontvangers zoals hoofdtelefoons, speakers en gehoorapparaten.

Om dit te verduidelijken: Auracast stelt jou in staat om te verbinden met andere audiobronnen zoals de smartphone van je vrienden, de TV in een drukke ruimte en ga zi maar door.

Voorbeelden van Auracast

Journalisten kregen in CES (techbeurs) een aantal realtime voorbeelden van Auracast. Zo was er een luidruchtige bar met twee televisies aan de muur. Deze kan je normaal niet horen door het lawaai, vaak staat et geluid niet eens aan. In plaats van te kijken zonder geluid verbind je je headset met de televisie en kun je het geluid horen.

Auracast

Auracast in de sportschool

Ditzelfde principe gaat op in bijvoorbeeld de sportschool. De loopbanden staan vaak voor een rij televisies. In plaats van een bedrade headset in de loopband te pluggen om de tv te kunnen horen verbind je nu je eigen in-ears met de TV via Bluetooth Auracast.

In het openbaar vervoer

Deze techniek bewijst zijn waarde ook in het openbare leven. Zo zul je straks je eigen headset kunnen verbinden met het omroepsysteem van het openbaar vervoer of op het vliegveld. Zo mis je geen enkele mededeling wanneer deze bijvoorbeeld verloren gaat in het rumoer.

Slechthorenden

Deze techniek is ook een geweldige vinding voor diegene die slechthorend zijn. Deze techniek lost voor hen veel ongemak op in het dagelijks leven.

Hoe werkt het?

Je zal straks op bijvoorbeeld je smartphone de beschikbare Auracast kanalen kunnen zien. door te scannen. Ook kan er een QR code gescand worden om het kanaal te activeren. Je klikt om te verbinden en je bent klaar.

Auracast

Auracast is nieuw en zowel de zender als de ontvanger zullen Bluetooth Auracast geïntegreerd moeten hebben in het apparaat. Gelukkig verschijnen de eerste apparaten met Auracast al op de markt. Zo heeft JBL een aantal producten met deze techniek. Daarnaast worden er ook dongles gemaakt die een apparaat met deze omweg Auracast geven. Binnen een paar jaar zal deze techniek net zo gewoon zijn als Bluetooth zelf.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.