Google presenteert Gemini, maar wat is dat eigenlijk?

Zoekgigant Google beheerst het tech-gerelateerde nieuws met zijn lancering van Gemini. Leuk, maar wat is dat eigenlijk?

Google Gemini belangrijk voor AI

Jaren geleden heeft Google al besloten dat kunstmatige intelligentie (AI) de toekomst is voor het bedrijf. In 2010 bracht Google een aantal knappe koppen bij elkaar om na te denken over kunstmatige intelligentie (AI). Google Deepmind, zoals dit bedrijf heet, heeft de afgelopen jaren heel hard gewerkt aan Gemini. Het is een, volgens Google, revolutionaire stap in de wereld van AI. Dat zou zomaar kunnen en het is in ieder geval goed dat er concurrentie is voor Open AI, het bedrijf dat Chat GPT op de markt bracht.

De vraag is: Wat is Google Gemini? Het begrip taal model is hierbij heel erg belangrijk. Dit model zorgt ervoor dat het informatie tot zicht neemt en antwoorden kan formuleren wanneer er een vraag aan het model gevraagd wordt. Een taalmodel moet getraind worden, dat wil zeggen dat er grote hoeveelheden tekst en data ingestopt moet worden. Om dat het model de menselijke manier van communiceren begrijpt, passende antwoorden formuleren.

Gemini belooft een beter model te zijn dan grote concurrent Chat GPT van Open AI. Op het blog van Google kun je een staatje vinden waarin ze laten zien dat de resultaten van Gemini beter zijn dan die van de concurrent.

Kan ik Gemini nu gebruiken?

Jij kan Gemini nu zelf testen want Google heeft het in zijn Google Bard gestopt. Google Bard is een online tool waaraan je allerlei vragen kan stellen en waarop je door kunstmatige intelligentie gegenereerde antwoorden terug krijgt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.