live locatie delen op WhatsApp

WhatsApp laat zien of je met een bedrijf chat

WhatsApp heeft 1 milard gebruikers en nog steeds geen verdienmodel. En wanneer de oprichters hun belofte nakomen zullen ze in ieder geval nooit reclame in de app stoppen. Maar ooit zal er geld verdiend moeten worden en de meest genoemde optie is bedrijfsaccounts.

Vinkje

Jaren terug was je intens gelukkig wanneer je op Twitter een vinkje op je account kreeg. Dan was je officieel door het bedrijf erkent als het account behorende bij je naam.

Wat WhatsApp gaat doen lijkt daar een klein beetje op. Met een kleine groep bedrijven is men de eerste aanzet naar bedrijfsaccounts aan het testen.

Wanneer deze nieuwe functie live gaat zullen alle zakelijke WhatsApp-accounts een herkenbaar groen vinkje krijgen. Zo kan de ontvanger van de berichten direct zien dat ze aan het chatten zijn met een bedrijf.

Ook kunnen de teksten in een chat met een bedrijf niet verwijderd worden, en dat is best een goed plan wanneer je met een bedrijf praat over een klacht.  Als laatste zal de tekstballon in de chat geel van kleur zijn.

Bedrijfsaccounts

Alles wijst erop dat dit de start is van de bedrijfsaccounts binnen het immens populaire chatplatform. Heel veel bedrijven gebruiken deze berichtenapplicatie al om te kunnen communiceren met hun klanten. Onder andere de AH test hun WhatsAppie met een aantal winkels.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.