Dit is de Xiaomi SU7 (een auto, geen telefoon)

Xiaomi heeft gezien dat wanneer je geld wil verdienen je zeker niet alleen maar smartphones moet maken en allerlei goedkope producten moet licenseren. De toekomt van veel Aziatische techbedrijven ligt in de mobiliteit en dan met name de elektrische auto.

Xiaomi SU7

Er is al heel lang sprake van dat Xiaomi een auto aan het bouwen us. Op een event heeft het bedrijf dan eindelijk zijn eerste model gepresenteerd. De Xiaomi SU7 krijgt in het persbericht allerlei superlatieven toegedicht zonder dat er met een woord wordt gesproken over de specificaties. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

Xiaomi SU7

Vanaf de voorkant heeft de Xiaomi SU7 wel wat weg van een Tesla. Van de zijkant bekeken krijg ik wel wat BMW vibes. Design ziet er prima uit, al mag het van mij wel wat minder conventioneel auto zijn. We kunnen hier wat mij betreft ook een nieuwe benzineauto aan het bekijken zijn.

Xiaomi SU7

Aan de achterkant is vooral heel groot de merknaam te zien. Ik ben er niet zo een fan van, maar je beantwoord wel de vraag ‘wat voor auto is dat‘ voordat deze gesteld is.

Human x Car x Home Smart ecosysteem

Xiaomi is niet zo maar een auto aan ontwikkelen. Ze willen graag een voorname rol gaan spelen in dit segment. Daarom zijn ze bij het begin begonnen en dat betekent de diverse onderdelen ontwikkelen die van belang zijn.

Zo heeft het bedrijf tijdens het event een aantal zelfontwikkelde motoren gepresenteerd. Komen ze met hun eigen technologie wat betreft de accu en zal de binnenkant van de auto wanneer het gaat om tech helemaal in orde zijn.

Toch jammer dat het hier een voorlancering betreft en ik dus nog even moet wachten op een proefrit.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.