Krant lezen

Yahoo koopt AI nieuwsapp Artifact

Artifact is een nieuwsapp die op een juiste manier nieuws verzamelt voor zijn gebruikers. De app zou eigenlijk stoppen maar is nu verkocht aan Yahoo.

Artifact

De founders achter deze app zijn dezelfde als die van de app Instagram. Dan weet je dat het geen ‘koekebakkers’ zijn. Met Artifact wilden ze een nieuw soort applicatie bouwen waarmee gebruikers nieuws konden lezen en ook bespreken.

Artifact maakt gebruik van AI op twee manieren. Het gebruikt deze techniek om het nieuws te verzamelen, maar het helpt ook om verschillende zaken te herkennen.

Zo zit er in Artifact een systeem dat ClickBait headlines herkent en ze herschrijft. Hiermee wilden de founders de juiste artikelen aan de juiste mensen voorschotelen.

Het team achter Artifact was met 5 man erg klein en er was geen externe funding. De makers waren meer geïnteresseerd in het maken van de app dan het te laten groeien. Daarom besloten ze enige weken geleden er mee te stoppen.

Yahoo

Dat nieuws zorgde ervoor dat de mensen achter Artifact heel veel berichten kregen van gebruikers en bedrijven die de app wilden voortzetten. Onder de bedrijven die interesse toonden was Yahoo het meest serieus.

Yahoo gaat de app niet voorzetten maar de techniek implementeren in het eigen Yahoo News. Niemand van het team gaat mee naar Yahoo.

Bron: TheVerge

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.