YouTube logo

YouTube laat je in noodgevallen levensreddende video’s zien.

Een van de grootste zoekmachines van de wereld is YouTube. Hier kun je miljoenen video’s vinden die je vertellen hoe je iets moet doen of maken. Sommige van dexe instructievideo’s gaan over levensreddende activiteiten. Die wil je natuurlijk als eerste zien.

Levensreddende video’s eerst

Normaal laat YouTube resultaten zien op basis van populariteit en eventuele sponsoring. Dat is niet erg wanneer je de tijd hebt om door de zoekresultaten heen te gaan op zoek naar de juiste video.

Dit is anders wanneer je informatie zoekt in een levensbedreigende situatie. Zo kun je zoeken naar ‘wat zijn de tekenen van een hartaanval’ of erger nog ‘Hoe moet ik reanimeren’. Niet handig wanneer je dan eerst 6 video’s moet kijken die niet je niet verder helpen.

YouTube
De video’s die je de juiste instructies geven.

In de VS gaat YouTube op bepaalde zoektermen direct instructievideo’s laten zien die een oplossing zijn van het probleem. Dus dan hebben we het over uitlegvideo’s betreffende zoekopdrachten zoals we hierboven hebben genoemd.

Deze instructies zijn gemaakt in samenwerking met lokale autoriteiten. Aan het begin van de video krijgt men ook altijd eerst de instructies om bij een acute situatie de hulpdiensten te bellen. Daarna kan men de instructies in de video volgen.

YouTube geeft Reanimatie aan een man

Dit zal eerst uitrollen in de Verenigde Staten en in de Engelse en Spaanse taal. Later zullen andere landen en talen volgen.

Bron: The Verge

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.