Zonnebril

De zon is gevaarlijk voor je ogen

Het blijkt dat 80 procent van de Nederlanders niet weet dat UV-straling gevaarlijk is voor de ogen. Dit blijkt uit een onderzoek van ZEISS onder ruim 1.000 Nederlanders.

Kijk je ogen!

Zeiss is een optisch technologiebedrijf en het roept artsen en opticiens op om brildragers actiever voor te lichten. Slechts 15 procent van de brildragers houdt rekening met UV-bescherming bij de aanschaf van een bril. Looks, comfort, prijs en stevigheid vinden ze veel belangrijker dan de ogen zelf.

Lees ook: 5 dingen die je kunt doen wanneer je migraine krijgt

Wij zijn ons onvoldoende bewust van de gevaren van UV-straling voor de ogen. Half april sloeg het Oogfonds alarm om mensen te waarschuwen voor de permanente schade die UV-straling aan de ogen kan veroorzaken. Dit gaat niet alleen op bij de keuze van een (zonne)bril of brillenglazen. Slechts 30 procent van de Nederlanders geeft aan rekening te houden met de zonkracht. Terwijl het raadplegen van de weersverwachting veel velen inmiddels onderdeel is geworden van de online routine.

Ogen Bril
Photo by Ryan Jacobson on Unsplash

Terwijl bijna iedereen het eens is met de stelling: blindheid lijkt mij een van de ergste dingen die me kunnen overkomen nemen we op dit moment geen maatregelen. Sinds kort bevatten onze brillenglazen standaard volledige UV-bescherming, ook transparante brillenglazen.

Keuze voor brillenglas

In het onderzoek werd ook onderzocht welke factoren van belang zijn bij de keuze van het brillenglas. Hieruit blijkt dat glazen met UV-bescherming bij slechts 13 procent van de brildragers in de top drie eindigt. Voor het overgrote deel van de consumenten heeft comfort, krasvaste glazen en het voorkomen van spiegeling meer prioriteit.

Bron: Persbericht

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.