zonsverduistering banner

Zonsverduistering 21 augustus grootste media event ooit

Op maandag 21 augustus zal de Verenigde Staten op zijn kop staan. Want dan is er voor een periode van iets meer dan 2 uur een zonsverduistering te zien zijn. Alle providers bereiden zich nu al voor op wat waarschijnlijk het grootste media event ooit gaat worden.

Zonsverduistering

Dit natuurfenomeen waarbij de maan tussen de aarde en de zon doorbeweegt zal voor het grootste deel over het vasteland van de VS gaan. Deze verduistering zal in 14 staten te zien zijn en ontzettend veel mensen op de been brengen. Meer dan een jaar geleden waren alle hotels die in het “pad” liggen van de verduistering uitverkocht.

De laatste keer dat een dergelijke evenement over zo een groot deel van het land ging was 99 jaar geleden. Maar deze keer zullen er miljoenen en miljoenen mensen getuige van zijn. Niet alleen omdat ze in een van de 14 staten wonen maar ook omdat alles via internet te volgen zal zijn.

Pad van de zonsverduistering in de VS

Grootste Media event ooit

In de Verenigde Staten voorspeld men dat dit het grootste mediaspektakel ooit zal worden. Nooit eerder zal er een event zoveel gefotografeerd, gedeeld en getweet worden als deze zonsverduistering. De providers van Amerika voorspellen dat de normale capaciteit niet afdoende zal zijn. Daarom werkt men hard aan extra bandbreedte en dergelijke om het netwerk niet te overbelasten.

Volgen

Wanneer je dit fenomeen wil volgen dan kun je twee dingen doen. Je boekt een ticket naar een van de 14 staten of je volgt het via internet.
De Amerikaanse ruimtevaart organisatie NASA zal uitgebreid verslag doen van deze gebeurtenis. Op deze link zul je live de eclips kunnen volgen wanneer deze over het vasteland van de Verenigde Staten raast. Op de onderstaande YouTube pagina kun je je alvast verbazen over wat de NASA allemaal aan content brengt.

Nederland

Pad dat Zonsversuistering af zal leggen

Op de bovenstaande animatie zie je hoe snel de zonsverduistering over de aarde beweegt. De snelheid waarmee dit natuurfenomeen zich zal voortbewegen is 2348 km per uur, in totaal zal het een dikke 40 minuten zichtbaar zijn vanaf land.

In Nederland zullen we deze zonsverduistering niet waar kunnen nemen zoals je ook op de bovenstaande animatie kunt zien. De zon zal op het tijdstip al onder zijn.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.