ICO Zuid Korea Ban

Na China doet ook Zuid Korea de ICO in de ban

Zuid Korea heeft in navolging van China ICO’s (Initial Coin Offerings) verboden. Volgens het nieuws heeft de Financial Services Commission al een bericht uitgegeven dat zij deze methode van blockchain financieringen niet meer zullen accepteren. Ze zijn van mening dat het handelen in Bitcoin en andere cryptovaluta beter gereguleerd moet worden. Overtreding van dit verbod zal een “zware straf” opleveren, maar details hierover zijn niet bekend.

Wat is een ICO?

Een ICO is een financieringsmethode dat draait om het verhandelen van toekomstige cryptomunten in cryptovaluta (Bitcoins, Ethereum) of directe liquide middelen (US dollars, Euro’s). Simpel gezegd: je geeft de ICO bitcoins en krijgt daarvoor terug ‘Nozie’s Neusje van de Zalm Munt’. Let wel dit is een financieringsmethode zonder toezicht.

ICO’s zijn dus als het ware digitale tegoedbonnen die via onuitwisbaar wijdverspreid grootboek, met andere woorden blockchain, waarvan de onderliggende waarde in bitcoin is. Het verhandelen ervan is eenvoudig, maar verlenen geen eigendomsrechten zoals aandelen dat doen. Investeerders hopen juist dat succesvolle projecten, ICO, een stijging in prijs hebben.

En die stijging in prijs is het aantrekkelijke in ICO’s. Alle transacties gebeuren met in het achterhoofd een snelle, enorme stijging van de prijs zodat grote winsten worden gemaakt.

Effect van het verbod

Dit heeft echter tot nog toe geen effect gehad op de waarde van de Bitcoin. De Bitcoin staat inmiddels genoteerd op een € 3.700, Ethereum staat genoteerd op € 254,83.

Met de toename van ICO’s in zowel aantallen als grootte, trokken ze ook steeds meer de aandacht van overheden van diverse landen. Een ICO lijkt op een financieringswijze als die van een beursgang, maar zonder de officiële regels en toezicht. Daarom kan een ICO een oprecht serieuze manier zijn om nieuwe valuta te bouwen, maar helaas ook gebruikt kan worden voor piramide- of ponzispellen.

Piramide of ponzispel

Piramide- of ponzispellen hebben overeenkomsten, waarbij voorop staat dat het slachtoffer hoge winsten voor wordt gehouden. Helaas is dit alleen het geval wanneer het aantal investeerders blijft toenemen. Beide spellen houden zichzelf in stand, zo lang de uitstroom van geld gelijk is aan de instroom van geld.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.