Umberto tan

Videoland en RTL XL gaan samen

Na jaren van groei en grote successen gaat het even wat minder met de televisie-tak van RTL. De resultaten van 2017 waren niet zo goed en nu schrapt het bedrijf arbeidsplaatsen.

RTL

Een van de meest opvallende maatregelen is dat RTL XL en Videoland zullen worden samengebracht tot een dienst. Volgens de woordvoerder heeft de consument behoefte aan 1 plek om daar vooral Nederlandse content te zien.

Videoland laat opvallende groei cijfers zien en het is niet meer dan logisch dat een ander on-demand dienst erbij onder gebracht wordt. Dit scheelt kosten en men kan een flink aantal medewerkers kwijt omdat afdeling en samengaan. Een hard maar natuurlijk proces die de organisatie wendbaarder moet maken.

RTL

RTL zegt zich minder op de aparte zenders te concentreren maar meer op de consument en kijker zelf. Het bedrijf was eerst TV Centric maar gaat veranderen naar een Fan Centric bedrijf waar de kijker centraal staat.

Het meeste last heeft RTL van de dalende inkomsten via reclames op televisie en dat heeft alles te maken met het veranderde kijkgedrag door de consument. Deze kijkt liever wanneer hij wil op een tijdstip dat hij of zij het uitkomt. Ook denk ik dat de kijker kritischer is geworden en goed voorbeeld daarvan is RTL Late Night met Umberto Tan. De constante stroom van RTL-collega’s die daar hun eigen programma kwam promoten werd niet geaccepteerd door de kijker. De kijkcijfers liepen terug, RTL vervangt de presentator maar men zou ook eens naar de programmering moeten kijken. Of deze stappen ook consequenties hebben voor de nu lopende programma’s is niet bekend.

Bron en foto’s: RTL

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.