FiFa

Alles wat je deelt kan tegen je werken, ook jaren later

Je bent heel goed in e-sports en je krijgt een droomkans. Voetbalclub PSV geeft je een contract om hele dagen games te spelen tegen ander spelers van topclubs. Jij bent in hemel en helemaal de man, maar dan wordt je na twee dagen alweer ontslagen. Hoe dan.

Twitter

Het lijkt een slechte grap maar dit is eSporter Tony Kok overkomen. Iedereen was blij met de verbintenis totdat de voetbalclub door anderen werd gewezen op Tweets van Kok van een aantal maanden geleden.

In deze tweets liet hij zich niet zo positief( of helemaal niet positief) uit over de club uit Eindhoven. Dat zal vooral te maken hebben met het feit dat hij Ajax-supporter is.

Wegwezen

Nu was voor PSV het feit dat hij Ajax-supporter is geen probleem maar wel de aard van de Tweets die Tony Kok op het medium gezet had. Deze Tweets had hij overigens al eens verwijderd maar door enkele slimme nerds weer gevonden en weer gedeeld.

Zelf heeft hij er spijt van dat hij jaren geleden deze dingen heeft geroepen. Helaas voor hem kan hij ze niet ongedaan maken en zal hij moeten zoeken naar een andere club

ADO Den Haag

Het is overigens niet de eerste keer dat dit gebeurd. Ook ADO Den Haag heeft een FIFA-speler aangetrokken en na 5 dagen weer ontslagen. Ook hij was Ajax-suporter en dat werd de club op social door de Haagse supporters meer dan kwalijk genomen.

Social bekijken door werkgever

Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat PSV en het management van de gamer zeggen dat ze onderzoek hebben gedaan en daarbij de Social Media kanalen hebben bekeken van de gamer in kwestie.

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens mag een toekomstige baas niet zomaar op je Sociale Kanalen kijken. OOk al geef je als werknemer daar toestemming voor, dan is het nog steeds niet zomaar toegestaan.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.