James Bond 25 Daniel Craig

Daniel Craig speelt toch weer James Bond

Het was lange tijd onzeker of Daniel Craig weer de rol van James Bond op zich zou gaan nemen. In veel interviews liet hij steeds weten dat de beslissing nog niet genomen was. Het was een enorme cliffhanger maar nu is dan toch de spreekwoordelijke kogel door de kerk.

Daniel Craig is on it again

Tijdens een interview in The Late Show met Stephen Colbert bevestigde hij eindelijk het nieuws waar iedereen op zat te wachten. Op de vraag of hij weer de rol van James Bond op zich gaat nemen antwoorde hij met een korte “ja”.

Het zal zijn vijfde James Bond film worden waarin hij de hoofdrol van de geheim agent met code 007 zal spelen. Hij nam het over van Pierce Brosnan in ‘Casino’ in 2006 en speelde sindsdien in Quantum of Solace, Skyfall en Spectre (2015).

James Bond

De figuur oo7 is verzonnen door Ian Flemming in 1953 als karakter voor zijn boeken. Er kwamen in totaal 12 boeken uit en wat korte verhalen met James Bond in de hoofdrol die uit de pen van Ian Flemming kwamen. Na zijn dood in 1964 zijn er 8 andere auteurs geweest die boeken met de geheim agent in de hoofdrol hebben geschreven.

alle james Bonds
Alle acteurs die ooit James Bond speelden in de karakteristiek pose

Maar het meest bekend zijn de films die er van de boeken zijn gemaakt. Dr No was de eerste film die in 1962 uit kwam met Sean Connery in de hoofrol. Hij speelde in totaal 6 films toen Roger Moore het overnam, na hem volgde nog Timothy Dalton, Pierce Brosnan en nu Daniel Craig.

Roger Moore is de acteur met de meeste James Bond films achter zijn naam. Hij speelde tussen 1973 en 1985 in 7 films. Hij overleed in mei 2017 in Zwitserland.

Nummer 25

De aanstaande film zal nummer 25 zijn in de reeks over James Bond en het is Daniel Craigs laatste. Maar je zal nog even moeten wachten tot november 2019 voordat deze film te zien zal zijn. Tot die tijd is er nog genoeg te speculeren over de titel van de film en welke artiest de soundtrack gaat doen.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.