Disney+

Disney+ wordt de grote concurrent van Netflix in 2019

Disney heeft de naam bekend gemaakt van de eigen streamingdienst die vanaf 2019 van start gaat. Onder de naam Disney+ zullen we series en films kunnen bekijken waarvan er veel eerder op Netflix te zien waren.

Disney+

Vorig jaar maakte Disney al bekend dat ze het meerjarige contract met Netflix niet zouden vernieuwen. De reden was dat ze aan hun eigen streamingdienst werkten en daar natuurlijk de eigen content exclusief op willen vertonen. Dan hebben we niet alleen over de tekenfilms maar ook over alles rond Star Wars, Marvel, Pixar en National Geographic. Al deze bedrijven zijn in het bezit van Disney en zullen vanaf 2019 niet meer Netflix te zien zijn.

In een persbericht waarin de naam bekend gemaakt werd noemde men ook een aantal nieuwe titels die speciaal voor Disney+ geproduceerd zullen worden. Zo zal er een nieuwe serie gemaakt worden rondom Star Wars. Het speelt zich af in de tijd voor Rogue One: A Star Wars Story waarmee Star Wars weer een grotere tijdsperiode aan de serie hangt.

Loki krijgt zijn eigen serie
Loki krijgt zijn eigen serie

Ook zal er een serie komen rondom de broer van Thor. Tom Hiddleston zal de rol van Loki weer op zich nemen om voor Disney+ een serie op te nemen rondom dit karakter. Verder kunnen we series uit de eigen Disney-stallen verwachten zoals Monsters Inc en High School Musical. Lucas Film, de producent van Star Wars, zal voor Disney+ ook een serie gaan opnemen mer de naam The Mandalorian waarin onder andere Deborah Chow haar opwachting zal maken.

Wanneer?

In het persbericht staat ook te lezen dat Disney+ aan het eind van 2019 zal starten in de Verenigde Staten. Wanneer wij als Europese stervelingen ons geld gaan stukslaan op Disney+ weten we niet. Het is heel goed mogelijk dat dat pas in 2020 zal zijn en dat we dan tot die tijd geen Marvel-en Disneyproducten kunnen bekijken is heel goed mogelijk. En dat zou toch heel erg jammer zijn.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.