Sociale koelkast

De Sociale Koelkast helpt diegene die het wat minder hebben

Een mooie actie op verschillende lokaties in Nederland. In supermarkten verschijnt de ‘sociale koelkast’ waarin iedereen spullen kan leggen voor een andere die het misschien niet zo breed heeft.

Sociale Koelkast

Uit cijfers in 2019 blijkt dat meer dan 7% van de huishoudens in Nederland in armoede leeft. Deze gezinnen moeten van een zeer laag inkomen de maandelijkse lasten zien te betalen. Er zijn veel initiatieven in Nederland die deze gezinnen kunnen helpen, zoals de Voedselbank.

Geerte de Jong Bron

Onlangs is er een nieuw initiatief gestart waarmee iedereen iets kleins kan doen voor een ander. Het heet ‘de Sociale Koelkast’. Een initiatief van Geerte de Jong dat nu op grote schaal opgepakt wordt. Eerst waren het koelkasten met een vriezer die op openbare plaatsen werden gezet. Hierin konden andere spullen leggen die ze over hadden. Andere gezinnen kunnen het voedsel er weer uit pakken.

Supermarkt

Ook een aantal supermarkten in Nederland hebben dit initiatief overgenomen. Vier Jumbo supermarkten hebben onder de naam ‘Open Fridge’ een proef gestart. Een maand lang staat er in vier supermarkten een grote koelkast met vriezer waar klanten een product in kunnen leggen of uit kunnen halen. Ook de supermarkten zelf zullen er voor zorgen dat er genoeg voedsel in de koelkasten blijft liggen.

Open Frigde Bron

Een mooi initiatief met misschien een kleine drempel voor diegene die deze hulp nodig hebben. Ze staat toch op een openbare plaats waarin je op dat moment kenbaar maakt dat jij het moeilijk hebt en gebruik moet maken van deze hulp. Dat is confronterend maar hopelijk kan iedereen daar overheen stappen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.