Bankje Parijs beacon

De Parijse bankjes worden ‘smart’ en krijgen een Bluetooth beacon

Wanneer je in Parijs geweest bent dan ken je ze wel. De groene bankjes zijn karakteristiek voor de hoofdstad van Frankrijk. Het bestuur van de stad gaat deze bankjes ‘slim’ maken.

‘Hoe lang zit je hier al?’

Wanneer je met je liefde van je leven (of voor een avond) wel eens een avondwandeling hebt gemaakt door Parijs dan ken je ze wel. De kans is groot dat je op een van de iconische groene bankjes hebt gezeten in een park of op een andere locatie.

Deze bankjes staan er al een tijdje. Ze werden gemaakt in 1850 en sieren sindsdien het straatbeeld van de stad. Toen ze werden neergezet had men waarschijnlijk niet het vermoeden dat ze er in 2019 nog zouden staan. De bankjes zijn hetzelfde gebleven, alleen de wereld waarin ze staan is veranderd.

Slimme bankjes

Het bestuur van de Franse hoofdstad heeft besloten deze bankjes ‘smart’ te maken. Dat gaan ze doen op twee manieren, een actieve en een passieve manier.

De beacons gaan op een passieve manier informatie verzamelen wanneer er mensen in de omgeving van de bank zijn. Wanneer een passant zijn Bluetooth geactiveerd heeft op zijn smartphone kan het beacon bijvoorbeeld bijhouden hoe lang een persoon daar verblijft. Deze data is vanzelfsprekend helemaal anoniem.

Enquete

De actieve manier werkt samen met de app van de stad Parijs. Wanneer de gebruiker daar toestemming voor geeft kan een slim bankje zien wanneer de persoon passeert en een vraag stellen via de app. Doordat de beacon een locatie heeft kan de gemeente de vragen specificeren voor deze omgeving.

Bron: Jennifer Kite-Powell Linkedin

Photo by Olya Kuzovkina on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.