Free software

Deze gratis online diensten helpen je verder

Een van de voordelen van ons zo geliefde internet is wel dat er zoveel goeie en vooral gratis diensten op staan. Deze diensten kun je voor jezelf of voor je werk inzetten. Op Nozie geven we je regelmatig tips wat betreft deze diensten. Deze keer Canva en Trello.

Canva

Moet je een flyer, visitekaartje, geboortkaartje of een presentatie maken, Canva helpt je daarbij. Dit online designplatform heeft honderden voorbeelden die je zelf kunt bewerken en daarna downloaden.

Canva heeft alle voorbeelden handig voor je onderverdeeld. Zo hebben ze alle verschillende afbeeldingen voor Facebook, Twitter en Instagram al klaar gezet. Daarnaast zijn er ook voorbeelden voor kaarten, eBooks, folders en ga zo maar door.

Canva

Bij elk design zit een heel stel gratis foto’s, maar je kunt zelf ook je eigen afbeeldingen toevoegen. Het verdienmodel van Canva zit hem in de extra afbeeldingen die je kunt kopen voor 1 Dollar. Maar met de gratis afbeeldingen kom je al een eind.

Trello

Trello is een online applicatie dat je het beste kunt vergelijken met een kaartjessysteem. Je schrijft je taak of idee of activiteit op een kaartje. Elke kaart kun je voorzien van extra informatie, foto’s en documenten.  Voor elk project zoals je werk, verhuizing, vakantie maak je een Board ( bord) aan.

Trello Card

Op dat bord kun je verschillende categorieen aanmaken zodat je de kaartjes ook nog eens kunt onderverdelen. Op de redactie van Nozie gebruiken we Trello elke dag. We plaatsen daar content waar we misschien over willen schrijven.

Trello kun je heel goed ook prive gebruiken. Je kunt het het beste zien als een Pinterest voor taken. Trello is helemaal gratis. Wanneer je iets meer mogelijkheden wil en dit bedrijf wil steunen dan kun je kiezen voor Trello Gold. Maar de gratis versie heeft alles in zich om je te helpen bij je dagelijkse taken.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.