Kevin Spacey #Metoo

Kevin Spacey volgende in #MeToo schandaal, Netflix stopt met House of Cards

Het #Metoo schandaal wordt steeds groter. Steeds meer mensen komen naar buiten met verhalen over misbruik en seksuele intimidatie. Nu is het de beurt aan Kevin Spacey.

Kevin Spacey

De grote man achter het succes van ‘House of Cards’ moet diep door het stof. Acteur Athony Rapp heeft naar buiten gebracht dat hij op 14-jarige leeftijd aangerand is door Kevin Spacy. Spacey, toendertijd 26, was toen nog een onbekende acteur. Na een feest drong hij zich op aan Rapp met de bedoeling om seks te hebben met hem. Rapp weigerde.

Kevin Spacey zegt in een verklaring zich niets van dat voorval te herinneren, omdat hij dronken was. Hij heeft er spijt van dat het gebeurd is. In dezelfde verklaring maakt hij bekend altijd interesse gehad te hebben in beide sexes en nu besloten heeft als homoseksuele man door het leven te gaan.

Ook de laatste opmerking werd hem kwalijk genomen. Op zo een moment uit de kast komen verbindt aanranding aan homoseksualiteit vinden veel mensen. Daarnaast zou hij hiermee proberen de aandacht van het voorval weg te halen en op zijn ‘uit de kast komen’ te vestigen.

Kevin Spacey wordt nu al in een adem genoemd met Weinstein waarmee de hele #metoo beweging op gang kwam. We hebben sterk het vermoeden dat hij niet de laatste zal zijn. Wat dat betreft zijn de sluisdeuren open gezet en is er nu absoluut geen houden meer aan. Het wachten is op het eerste niet-Amerikaanse schandaal.

House of Cards

Nog geen dag na de bekendmaking van hetgeen Spacey gedaan heeft maakt Netflix en de producent bekend dat House of Cards na seizoen 6 zal stoppen. Dit seizoen wordt nu opgenomen en momenteel is Kevin Spacey niet op de set aanwezig. Of het stoppen van de serie te wijten is aan deze situatie of dat dit al in de planning zat is niet duidelijk.

Bron: DailyMail

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.