Harley-Davidson banner 2

Harley-Davidson komt met elektrische fietsen

Kun je geen motor rijden maar zou je stiekem toch wel eens op een Harley-Davidson willen rijden, dan kan dat binnenkort. Het merk komt met drie modellen elektrische fietsen.

Harley-Davidson elektrische fiets

Het iconische merk gaat zich ook storten op de markt voor elektrische voertuigen. Daarvoor presenteerde het bedrijf drie modellen elektrische fietsen.

Harley-Davidson elektrische fiets detail

Bovenstaande foto laat nog weinig detail zien van deze fietsen. We zien dat een van de modellen geen stang in het midden heeft. De fietsen maken gebruik van een midden-motor en er hangen geen grote accu’s aan het frame. Dat verteld ons dat het fietsen met trapondersteuning zijn.

Wat betreft de remmen zien we maar een enkele remgreep. Dat zou erop kunnen duiden dat deze fiets een geavanceerd systeem gebruikt om te remmen. Een enkele rem-greep zal zowel de voorrem als de achterrem bedienen.

Harley-Davidson elektrische fiets detail

Op het bovenstaande screenshot (vandaar de slechte kwaliteit) zien we dat er zo goed als geen zeker geen metalen ketting op de fiets ligt. Wij vermoeden dat er een gebruik gemaakt word van een zogenaamde ‘belt-drive’. Dit zagen we ook op de fiets van Cowboy.

Dat het merk aan elektrische fietsen werkt komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder bracht Harley-Davidson al een elektrische motor op de markt. Deze LiveWire motorfiets gaat van o naar 100 km/uur in 3 seconden en ziet er waanzinnig uit.

Beschikbaarheid Harely Davidson elektrische fiets

Hoewel deze fietsen nog prototypes is het toch eer waarschijnlijk dat het legendarische motormerk dus ook met zijn eigen elektrische fietsen zal gaan komen.

Bron: elektrek

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.