Cowboy Cross, nieuwe e-bike voor elke weg

Het e-bike merk Cowboy heeft een nieuwe fiets toegevoegd aan zijn assortiment, De Cowboy Cross is nog meer aangepast aan de wensen van de fietser uit de lage landen.

Cowboy Cross

Met de Cross introduceert Cowboy een fiets die bedoeld is voor meer dan alleen de stad. Deze fiets bewijst ook zijn waarde op in bijvoorbeeld de bossen.

De Cowboy Cross heeft een aantal veranderingen ondergaan wanneer je de fiets vergelijkt met de andere modellen van het merk. Zo is er (meer) vering toegevoegd aam de fiets. De voorvork heeft een upside-down vering en ook de zadelpen heeft een telescopische vering gekregen. Deze twee toevoegingen zorgen voor meer rijcomfort op onregelmatig terrein.

De dikkere banden (60mm) dragen ook bij aan een rustiger rijgedrag en het staat ook nog eens heel erg stoer. Wanneer je je tas met boodschappen of andere spullen mee wil nemen. De Cross heeft een ingebouwde bagagedrager aan de achterzijde.

Cowboy kreeg de afgelopen jaren veel feedback van de gebruikers. Veel gebruikers suggereerden een iets rechtere zitpositie voor meer comfort. Het frame van de Cross is daarop aangepast en ook het stuur is aangepast.

Ook de batterij in deze nieuwe fiets is aangepakt. Deze heeft nu 50% meer capaciteit, met een actieradius van 120 km hoeft deze dus minder vaak geladen te worden.

Software

E-Bikes draaien niet alleen om het probleemloos fietsen maar ook om de ervaring met de software.

Cowboy vertelt zelfs in het gesprek met de podcast Iets Met Tech dat het bedrijf ooit begonnen is met de app te ontwikkelen en daarna pas de fiets. Je kan dus wel zeggen dat de software en de ervaring daarmee van de fietser hoog in het vaandel staat.

Ook kan het bedrijf de fiets op afstand van een diagnose voorzien. Daarmee kan men beter bepalen of de fiets een bezoekje aan de fietsenmaker moet brengen.

Gamification op je fiets

Zo krijgt de Cross nieuwe Live Challenges. Deze hebben onder andere als doel de fietser fitter te maken. De Challenges motiveren je om harder te trappen voor meer plezier en een betere conditie. Je kunt je prestaties verbeteren en zodoende hogere levels halen. De founders noemen het ‘de gamification van de e-Bike’.

Design

De fiets is niet langer een ding dat je gebruikt om van A naar B te komen. Het is ook een verlengstuk van jezelf en dan is het design belangrijk. Wat dat betreft kun je ontwerpers van Cowboy om een boodschap sturen.

Het kenmerkende aan het minimalistische design van de Cross is een zwevende bovenbuis. Het feit dat de Cowboy fiets geen tandwielen heeft, geen ketting, zichtbare kabels en lasnaden, maken het een prettig object om naar te kijken.

De dikkere banden met de vering in de voorvork

Wat opvalt is dat de buizen van het frame groter zijn geworden. Dit is niet alleen (of geen) designkeuze maar is (ook) een praktische keuze. Ten eerste is daar de vering in de voorvork die meer ruimte nodig heeft. Daarnaast bieden de buizen met een grotere diameter meer ruimte voor het onderhoud en eventueel vervangen van onderdelen. Ook heeft de grotere accu meer ruimte nodig.

Cowboy Cross kopen

Wanneer je de Cowboy Cross aan je stal wil toevoegen, heb je een aantal keuzes. Er zijn twee frameontwerpen: step-over en step-through en drie nieuwe metallic kleuren Lava (een koel, donkergrijs), Mushroom (een warm, aards grijs) en Moss (een verfijnd groen). Ben je een snelle beslisser dan koop je de Cowboy Cross voor €3499 (normale verkoopprijs €3999).

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.