Opel Corsa-e Ralley

Opel eerste fabrikant met elektrische rallyauto

Naast de Formule 1 hebben we al de Formule E. Nu krijgt ook de ralley-sport een eigen elektrische klasse. Hierin gaat de Opel Corsa-e in een speciale rally-uitvoering meerijden.

Opel Corsa-e

Opel heeft een echte premiere tijdens de IAA 2019. Daar zal het Duitse merk een speciale rally-uitvoering van de Opel Corsa-e presenteren. Deze supersnelle auto zal elektrisch voortgedreven worden en heeft een bereik van 330 kilometer.

Deze rally-auto zal gaan meerijden in de ADAC Opel e-Rally Cup. Dit is een gezamenlijk initiatief van ADAC en Opel. In 2020 zullen er 15 auto’s aan de start staan waarmee verschillende races worden gereden. De drempel om met een team in te schrijven is laag. Een klantenauto voor een raceteam kost minder dan 50.000 euro.

Opel Corsa-e Rally

Deze klasse zal ook worden gebruikt om jong talent een kans te geven om talent op te doen. Voor de rest van de wereld is het goed om te zien dat ook de autosport zich inzet voor het elektrische rijden. De autosport is ook de beste plaats om deze nieuwe technieken te testen en te verbeteren en daar profiteert uiteindelijk de klant weer van.

Bron: Persbericht

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.