Instagram-gebruikers klagen over nieuw Explore-pagina

Facebook heeft tijdens zijn jaarlijkse congres een aantal nieuwe functies aangekondigd voor een aantal van zijn producten. Onder andere Instagram heeft te maken met een aantal veranderingen, en daar is niet iedereen even blij mee.

Explore-pagina Instagram

Een van de veranderingen binnen Instagram is de nieuwe Explore-pagina. Op deze pagina kom je door op het vergrootglas in de app te klikken. De bedoeling van deze pagina is dat je daar nieuwe accounts kunt ontdekken en leuke content kunt zien.

Nieuwe explore-pagina van Instagram
Nieuwe explore-pagina van Instagram

De pagina visueel aangepast door Facebook met meer categorieën. Maar veel gebruikers die al de beschikking hebben over deze nieuwe pagina klagen op Twitter. De klacht is eenduidig en eenvoudig, de pagina laat geen memes meer zien. De Explore-pagina laat/liet altijd de populaire posts zien en dat zijn meestal memes. Maar op Twitter klaagt men dat ze alleen maar ‘catalogus’-foto’s zien waardoor de pagina lijkt op die van een merk met een perfect account.

Instagram heeft al gereageerd en gezegd dat het het algoritme, dus datgene dat bepaald wat je ziet, niet veranderd is en kan er daarom niks aan doen. Maar het daar denken deze gebruikers anders over, ze willen de memes terug!

Bron: Refinery29 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.