Juke, de Nederlandse combinatie van radio en Spotify

Spotify is een van de meest geliefde technologiebedrijven ter wereld. Ondanks dat het na al die jaren nog steeds geen winst maakt heeft het haast een onaantastbare positie in muziekland. Toch is er een dappere start-up uit Nederland die het lokaal wil opnemen tegen de muziek-reus.

Juke

Het klinkt een beetje als een David-tegen-Goliath situatie, een Nederlands bedrijf die een dienst lanceert in een markt waar Spotify en Apple Music die dienst uitmaken. Maar toch is het waar, het Nederlandse Juke is sinds vorige week uit bèta en klaar om de Nederlandse consument van muziek te voorzien.

Voordat we het over de dienst zelf hebben vertellen we eerst wie er achter de app zitten. Dat zijn namelijk geen kleintjes, Juke is een samenwerking tussen Talpa Radio (oa Radio 538, Radio 10) en de MediaMarkt. Twee grote spelers in hun eigen markt die, wanneer ze willen, behoorlijk wat geld vrij kunnen maken. Daarnaast hebben ze beide de gelegenheid om de dienst te promoten zonder zendtijd of iets dergelijks in te kopen. Talpa heeft de radio, de MediaMarkt heeft de winkelvloer.

Juke is geen kopie van Spotify maar heeft een extraatje het maakt namelijk gebruik van de klassieke radio. On-demand luisteren is enorm populair, maar ook de radio heeft nog steeds een groot aandeel wanneer het om het luisteren van muziek gaat. Zeker de wat oudere doelgroep luistert nog heel vaak (via de smartphone) naar de radio. In de app van Juke en op de desktop kun je namelijk naar de radio-stations van Talpa Radio en de NPO luisteren en naar muziek via on-demand. Je kunt deze twee ook combineren door wanneer je een leuk nummer op de radio hoort deze met een druk op de knop op je afspeellijst te zetten. Over afspeellijsten gesproken, er zijn genoeg lijsten te vinden van Bekende Nederlanders zoals Linda de Mol maar ook van bekende DJ’s zoals Armin van Buuren waarop ze de gebruiker hun favoriete tracks laten horen.

Heb je een Sonos-set thuis staan dan heb je geluk want de Juke-app kan hier heel makkelijk mee verbinden. Momenteel werkt het team ook aan de integratie met Alexa van Amazon.

Juke proberen

Wil je Juke eens uitproberen dan kan dat. Je kunt namelijk de eerste maand (bijna) gratis luisteren door 1 cent via iDeal over te maken naar Juke. Let wel op dat na de proefperiode het bedrag van €9,99 per maand afgeschreven zal worden. Zonder een premium-abonnement kun je Juke wel gebruiken om radio te luisteren. Ga naar Juke.nl of download de app uit je favoriete app-store.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.