Beyonce en Jay Z

Louvre heeft een ‘Beyoncé and Jay-Z – Apes**t’-tour

Het nieuwe album van meneer en mevrouw Carter heeft de wereld weer even wat langzamer laten draaien. Vooral de video behorende bij de eerste single hield de gemoederen bezig. Speciaal voor deze productie ging het museum dicht. Maar het lijkt erop dat ze van de aandacht ook weer gaan profiteren.

Louvre

Dit grote en enorm belangrijke museum staat midden in Parijs en heeft een iconische status. Niet alleen voor de enorme hoeveelheid kunst die er hangt maar ook vanwege de uitstraling van het gebouw en de mystiek die erom heen hangt. Het gebouw is al een aantal maal de locatie geweest voor belangrijke film-producties. Het meest bekende voorbeeld is The Da Vinci Code met Tom Hanks in de hoofdrol en Ron Howard als regisseur. Op de film-website IMDb is een hele lijst te vinden met films waar het Louvre een rol in heeft.

Onderdeel van de Apes**t tour in het Louvre
Onderdeel van de Apes**t tour in het Louvre

De meest recente productie die iedereens aandacht trok was de eerste single van het ‘Everything is Love’-album van Jay-Z en Beyoncé. De single met de titel ‘Apeshit’ is helemaal gefilmd in het Parijse museum. De clip bevat veel van de kunstwerken die momenteel worden tentoongesteld. Het Louvre moest het museum sluiten om de opnames mogelijk te maken. De kosten die daarbij gemaakt zijn zullen spoedig terugverdiend worden. De clip van Mr en Mrs Carter heeft een geheel nieuw publiek aangeboord voor het Louvre. Het museum heeft door de grote belangstelling namelijk een speciale ‘Beyoncé and Jay-Z’s ‘Apes**t’-tour gemaakt die belangstellende kunnen volgen.

De tour zal langs de 17 kunstwerken gaan die in de video van ‘Apesh*t’ te zien zijn, een van deze kunstwerken is natuurlijk de Mona Lisa. De tour is alleen te volgen op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Wanneer je niet in Parijs bent en wel wat van de zeventien kunststukken wil weten die te zien waren in de video moet je hier klikken.

Bron: Mashable

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.