iPhone Refurbished

Keurmerk Refurbished smartphones moet meer zekerheid bieden

Wanneer je een tweedehands toestel koopt dan kun je dat via vrieden of martktplaats doen. Je kunt ook kiezen voor een van de gespecialiseerde winkels die nu een Keurmerk Refurbished kunnen krijgen.

Refurbished

Een smartphone kan een tweede leven krijgen in de form van een refurbished smartphone. Dit wil zeggen dat het toestel is teruggekocht van een gebruiker en dat het opgeknapt is en gecontroleerd waarna het weer de verkoop in gaat.

Dit is vooral populair onder de producten van Apple. Veel iPhones en Macbooks krijgen een tweede leven via winkels van
Forza Refurbished, Leapp en Renewd.

Keurmerk

Wanneer je een refurbished toestel koopt wil je wel zeker weten dat de verkoper er alles aan gedaan heeft om het toestel weer optimaal op de markt te brengen. Tot nu toe had je die zekerheid niet en moest je ‘blind’ vertrouwen op de organisatie waar je het toestel kocht.

De ondernemersorganisatie reikt vandaag de eerste certificaten van het nieuwe Keurmerk Refurbished uit aan Forza Refurbished, Leapp en Renewd. Wanneer je bij een van deze bedrijven met het keurmerk een iPhone koopt heb je de zekerheid dat de refurbished smartphone van hoogstaande kwaliteit is.

Met dit Keurmerk wil men niet alleen de kwaliteit waarborgen maar ook bijdragen aan de circulaire economie. Nederland is het eerste land ter wereld met een kwaliteitsgarantie voor refurbished smartphones.

Garantie

De garantie die Forza Refurbished, Leapp en Renewd geven op refurbished iPhones gaat verder dan de garantie op nieuwe toestellen. Batterij en accessoires vallen standaard onder de 24 maanden garantie van het Keurmerk Refurbished en dat is bij nieuwe iPhones niet het geval. Refurbished smartphones zijn er in drie categorieën: zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt.

50 Controlepunten

Om een Keurmerk Refurbished te kunnen krijgen, moet een bedrijf de smartphone op meer dan vijftig punten controleren. Bedrijven met het Keurmerk Refurbished onderwerpen het toestel aan een uitgebreide inspectie van zowel hardware als software. Belangrijke onderdelen als de accu en het scherm worden standaard gecontroleerd en eventueel vernieuwd. Aan de hand van een uitgebreide checklist kijkt de refurbisher onder meer naar het besturingssysteem, de touchfuncties, de cameralens, de microfoon en de werking van de connecties (WiFi en bluetooth).

iPhones

Het keurmerk zoal dat vandaag wordt uitgegeven aan de bovengenoemde bedrijven geldt in eerste instantie alleen voor iPhones. Deze beslaan zo’n 94 procent van de refurbished markt. Het is de bedoeling om op termijn uit te breiden naar iPads, MacBooks en Android-apparaten.

Controleer de controleurs

TüV Nederland voert als onafhankelijk certificatie-instituut technische audits uit bij de deelnemende bedrijven om het hoge kwaliteitsniveau te waarborgen. Bedrijven met het Keurmerk Refurbished moeten niet alleen voldoen aan strenge kwaliteitseisen maar ook aan strikte financiële voorwaarden.

Refurbished

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.