alle emoticons

Vandaag is het World Emoji Day! :) #WorldEmojiDay

Vandaag 17 juli is het #WorldEmojiDay de dag waarop we het bestaan en gebruik van de Emoji vieren. Ontstaan bij de Japanners in de eind negentiger jaren en nu niet meer weg te denken uit ons bestaan. Happy World Emoji Day !

#WorldEmojiDay

Vanzelfsprekend is deze dag bedacht door Facebook. Maar daar zien we ook heel veel  Emoji-gebruik. Dagelijks verschijnen er 60 miljoen op Facebook maar 5 miljard in Facebook Messenger. Dat zijn aantallen waar iedereen duizelig van word.

Emoji on Facebook

Emoji

Deze Emoticons, zoals wij ze noemen, zijn niet meer weg te denken uit onze huidige communicatie. We vervangen vaak hele zinnen met een of twee emoticons. Dat is lekker snel, maar ook gevaarlijk want niet iedereen begrijpt de boodschap zoals jij hem bedoeld hebt.

En wanneer deze emoticons zo een groot onderdeel van onze taal uitmaken is het belangrijk dat het een juiste afspiegeling is van de wereldbevolking. Daarom kun je nu ook kiezen uit al de verschillende huidskleuren.

Emoji skincolour

Meest gebruikte Emoticon

Wanneer we iets kunnen onderzoeken dan doen we dat. Zo hebben een aantal wetenschappers 427 miljoen berichten van 4 miljoen telefooneigenaren onderzocht en daar kwam de meest gebruikte emoticon of emoji uit.

smiley laughing tears

Uit al deze berichten is gebleken dat de smiley die huilt van het lachen de meest populaire emoji van de wereld is. Natuurlijk op de voet gevolgd door het rode hartje en de emoticon met de hartjes in de ogen.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.