Netwerk test

Dit is het beste mobiele netwerk van Nederland

Wanneer je over wil stappen van mobiele netwerk dan wil je wel weten waar je naartoe moet. Het bedrijf OpenSignal heeft uitgezocht welk netwerk het beste is.

Het beste netwerk van Nederland

Het bedrijf OpenSignal heeft een applicatie die op vele duizenden toestellen staat in Nederland. Deze app meet met regelmaat de kwaliteit van het netwerk waar de smartphone zich op dat moment bevindt.

Sinds kort deelt het bedrijf ook specifiek de resultaten van Nederland. Dat geeft een aardig beeld van hoe de verschillende netwerken zich verhouden onder elkaar.

Beste mobiele netwerk
© Opensignal Inc.

Uit de bovenstaande tabel blijkt (volgende metingen van OpenSignal) dat T-Mobile behalve op beschikbaarheid overal als beste uit bus komt. Alleen wanneer het gaat om de beschikbaarheid van 4G gaat Tele2 met de eerste plaats aan de haal. Wanneer het gaat om de beste video-ervaring deelt T-Mobile de eerste prijs met Vodafone.

Opvallend is dat KPN op geen van de gebieden waarop het netwerk getest werd een eerste plaats scoort. Wanneer je het onderzoek verder bekijkt zie je dat alle netwerken dicht bij elkaar zitten maar dat T-Mobile bijna overal met kop en schouders boven uit steekt.

Photo by Banter Snaps on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.