5 redenen waarom je dit artkel wel leest

5 redenen waarom jij dit artikel wel gaat lezen

De menselijke psyche is complex. We doen dingen die we niet in de gaten hebben en op de automatische piloot doen. Daarbij zijn we nieuwsgierig en kunnen we niet tegen een raadsel. De 5 redenen waarom jij dit artikel toch gaat lezen.

Geen informatie

Waarschijnlijk heb je niet eens goed de titel gelezen, je reageert instinctief op de stelling.
Waarschijnlijk denk je onderbewust “Jij denkt dat ik het WEL ga lezen, ha …dat zullen we nog wel eens zien”.

Lijstje

Het cijfer 5 suggereert een lijstje. Wij zijn echt dol op lijstjes. Omdat het vrijwel altijd content in de vorm van een snelle snack is. Je consumeert het snel en het geeft je waarschijnlijk een glimlach op je gezicht.

Het is bevredigend

De titel op van dit artikel suggereert een oplossing voor de vraag die in dezelfde regel wordt gesteld. Wij geven je hier 5 redenen waarom je dit artikel wel gaat lezen. We voorzien hiermee in een behoefte en dat geeft bevrediging.
Dat er eigenlijk geen probleem is, registreren je hersenen waarschijnlijk niet.

Nieuwsgierig

Een mens is nieuwsgierig en dat is een kwaliteit die onze soort verder heeft geholpen door de eeuwen heen. Door de nieuwsgierigheid hebben we geleerd en door te leren kunnen we overleven. Nieuwsgierige mensen zijn gelukkiger omdat ze meer positieve emoties hebben, althans dat leren we uit onderzoek. En we onderzoeken omdat we nieuwsgierig zijn, en dan is het circeltje weer rond.

Voila

Dat waren de 5 redenen waarom je toch dit artikel hebt gelezen. Je bent toch alle vijf punten doorgegaan, ook al dacht je bij de eerste dat het wel over niks zou gaan. Herken jij jezelf in de bovenstaande vijf punten?

PS : Er klopt iets niet aan dit artikel…

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.