Back to Work, zo maak je je werk (weer) leuk

De vakanties zijn afgelopen, we gaan weer naar het werk. Het kantoor roept weer en niet iedereen zal dat een geluksgevoel geven. Hieronder een aantal tips om het weer net iets leuker en makkelijker te maken voor jezelf.

To DO Lijst

Het is een inkoppertje maar een lijst met daarop de taken die je op een dag of in een week moet doen is fijn. Het feit dat je deze dingen op papier zet of in een systeem geeft rust in je hoofd. Het verminderd stress en geeft overzicht.

Er zijn vele systemen die je hierbij kunnen helpen. De meest eenvoudige is een stuk papier/schrijfblok met daarop de actiepunten voor de dag. Elke ochtend maak je deze opnieuw, punten die nog over zijn schuif je door.

We komen online de planner van TeamConfetti tegen en deze is te leuk en te handig om niet te noemen. Helemaal gratis en je print hem zelf uit.
Mocht dat teveel werk zijn dan kun je hem ook kopen in de webshop ( die de komende 6 weken dicht is).

Natuurlijk zijn er ook heel veel apps die je hierbij helpen. ToDoist is mooie en handige applicatie op je smartphone en het web, maar er zijn er meer. Wanneer je met een team werkt is Trello ook een mooie tool om je taken bij te houden.

ToDoist

Vergeet nooit je de taak die je hebt uitgevoerd af te kruisen of weg te klikken. Dat geeft een voldaan gevoel en het is een beloning voor je werk.

Clean Desk

Een opgeruimd bureau geeft je lucht en ruimte. Aan het eind van de dag gooi je alles weg wat weg kan. Organiseer alles wat niet weg kan in stapels en het liefst in vakjes. So kom je de ochtend erna weer in een frisse omgeving binnen.

Messy desk

Dit wil overigens niet zeggen dat je bureau een klinische omgeving moet zijn. Je werkomgeving moet je eigen maken, je brengt er tot slot van rekening een groot gedeelte van de dag door.

Bewegen

Wanneer je een kantoorbaan hebt zit je vaak de hele dag. Zorg ervoor dat je regelmatig opstaat en beweegt. Loop even een rondje, vraag wat aan je collega in plaats van een mail te sturen, en haal een glas water of koffie.

Ga rond de lunch naar buiten en haal wat frisse lucht. Beweging is goed voor de spijsvertering en wanneer je met wat collega’s bent kun je ook eens over wat anders praten dan over werk.

Sfeer op het werk

Misschien wel het meest belangrijke element van een dag op kantoor, de sfeer. Wanneer ‘de sfeer er niet goed bij hangt’ kan dat enorme negatieve gevolgen hebben voor jou en voor je baas.

Daarom is het ontzettend belangrijk om dit op tijd ter sprake te brengen. Spreek collega’s aan die door hun gedrag het moraal van het team aantasten. Wees niet bang om deze confrontatie aan te gaan, misschien hebben ze zelf niet eens in de gaten dat ze het doen.

Werk meme

Mocht het niet lukken om zelf de situatie te verbeteren ga dan naar het management of HR. Niemand kan gelukkig worden in een slechte werkomgeving. Je prestaties gaan achteruit en dan heeft ook gevolgen voor je baas. Iedereen is er dus bij gebaat bij een gezonde en leuke werkomgeving.

Maak er weer wat moois van dit jaar.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.