Friends

Het verhaal achter de openingsscène in de fontein van Friends

Elke aflevering van de uitermate populaire serie Friends begint met dezelfde scene. De vrienden zitten op een bank bij een fontein en doen gekke dansjes. Aan het einde van de intro staan ze allemaal in het water.Wat is het verhaal achter de openingsscène van Friends.

Friends

Vlak voor de premier van de televisie-serie Friends moest men nog een openingsscène opnemen. Het originele plan was een rooftop-party in de stad. Door slechte weersomstandigheden werd dat een dure en moeilijke onderneming en moest men een andere locatie bedenken. Men kwam uiteindelijk uit op het complex van Warner Bros bij een fontein uit de jaren ’30. De cast en de crew werd ingevlogen waarna een lange nacht volgde.

Lees ook: Protest voor Ross ‘They were on a break!’

De cast van Friends werd gevraagd allerlei poses aan te nemen die vooraf bedacht waren. Ook werd er veel geïmproviseerd door de acteurs. De meest bepalende beelden van de openingsscène zijn van de acteurs in de fontein. Hoewel men het water in de fontein had verwarmd was het nog steeds erg koud. Om vier uur in de ochtend werd scene na scene opgenomen en stonden Rachel, Phoebe, Monica, Chander, Ross en Joey kletsnat op de set.

Friends
Friends

Lisa Kudrow, die de rol van Phoebe speelt, weet zich te herinneren dat iedereen er op een gegeven moment geen zin meer in had. Pas toen Chandler zijn karakteristieke ‘I don’t remember a time when I wasn’t in the fountain’ er uit gooide barste de acteurs in lachen uit terwijl ze in de fontein stonden. Gelukkig was de crew ondanks het vroege uur nog wakker en hebben de spontane lach-bui van de acteurs opgenomen. In het uiteindelijk resultaat zien we nog een aantal van deze beelden terug.

Bron: Refinery29

 

https://www.refinery29.com/en-us/2018/10/214349/friends-opening-credits-true-story-behind-filming

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.