TikTok

Geen taylor Swift meer op TikTok

TikTok en de Universal Music Group die kunnen het maar niet eens worden over een nieuw contract. Dat betekent dat de muziek van veel artiesten waaronder Taylor Swift niet meer te horen en zien is op TikTok

Contract

UMG en TikTok waren in onderhandeling voor een nieuw contract. Dit contract betreft het gebruik van muziek van artiesten van het label op TikTok. Muziek is ontzettend belangrijk voor het platform, vrijwel elk filmpje maakt gebruik van muziek. Er worden zelfs hits geboren op TikTok.

Ruzie

Beide bedrijven zijn niet gezellig uit elkaar gegaan. De Universal Music Group beschuldigd Bytedance (het bedrijf achter TikTok) van het slecht en oneerlijk betalen van de artiesten die bij UMG onder contract staan.

Op zijn beurt schrijft een woordvoerder van Bytedance weer dat UMG inhalig is en het belang van zijn artiesten niet behartigt. Ze benadrukken ook dat het platform ontzettend veel promotie maakt voor zijn artiesten. Promotie waar niet voor betaald hoeft te worden.

“It’s sad and disappointing that Universal Music Group has put their own greed above the interests of their artists and songwriters. Despite Universal’s false narrative and rhetoric, the fact is they have chosen to walk away from the powerful support of a platform with well over a billion users that serves as a free promotional and discovery vehicle for their talent. TikTok has been able to reach ‘artist-first’ agreements with every other label and publisher. Clearly, Universal’s self-serving actions are not in the best interests of artists, songwriters and fans.”

reactie van Bytedance/TikTok op UMG

Het oude contract liep tot 31 januari 2023. Zonder een overeenkomst zal de dag na deze datum de muziek van Taylor Swift maar ook van artiesten als Billie Eilish en Ariana Grande niet meer te gebruiken zijn op TikTok.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.