Zo treed je op tegen chantage met je eigen naaktfoto’s of gestolen muziek

De afgelopen week hebben we twee mooie acties gezien waarmee hackers buitenspel werden gezet. Ze chanteerden respectievelijk een band en een actrice. De reactie was eenvoudig en zeer doeltreffend.

Radiohead plaatst gestolen muziek online

Een van de leden van Radiohead had een mini-disk vol met nooit uitgebracht materiaal. Dit materiaal werd gestolen en men vroeg een losgeld van 150,000 dollar. Zou men dat niet betalen dan zou de hacker alle muziek verspreiden via het internet.

‘Ow no, you don’t’, dachten de leden van de band en kwamen met een creatieve oplossing.

In plaats van toe te geven of het probleem te negeren hebben ze het materiaal gewoon op Bandcamp gezet. Op deze site kun je nu deze muziek kopen, alle 180 uur voor 18 pond. De opbrengsten gaan naar een goed doel.

Actrice Bella Thorne zet zelf haar naaktfoto’s online

De actrice was het slachtoffer van een hacker. Deze vond een aantal naaktfoto’s van haar. Hij dacht wat geld te verdienen door haar te chanteren met deze foto’s. Bella moest een flink bedrag betalen en anders zouden deze foto’s online komen.

Bron HLN.be

Bella was net als Radiohead heel slim en plaatste zelf de foto’s online. Daarbij schreef ze ook de reden van deze plaatsing. Daarbij zette ze heel slim de hacker buitenspel. Go Bella!

Wij vonden het niet nodig om de desbetreffende foto’s te plaatsen. Heb je de onbedwingbare behoefte hebben om ze toch te bekijken, Google is your friend.

Photo by Nahel Abdul Hadi on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.