'Honour of Kings' is te verslavend, producent beperkt speeltijd

Verslaafd zijn aan het spelen van Games bestaat en is een serieuze ‘ziekte’. Het Chinese Tencent brengt een game uit onder de naam ‘Honour of Kings’ en deze is zo verslavend dat ouders zich grote zorgen maken. Om de ouders tegemoet te komen heeft Tencent maatregelen genomen.

Honour of Kings

Tencent bracht de game ‘Honour of Kings ‘ in 2015 op de markt en het was vanaf het begin een groot succes. Deze role-playing game brengt momenteel meer geld op dan welke andere game ter wereld.

Maar er is ook een keerzijde aan dit succes wanneer blijkt dat vooral kinderen totaal verslaafd zijn geraakt aan het spelen van dit spel. Men heeft berekend dat er gemiddeld 6 uur per week gespeeld word en dat er 70 miljoen dagelijkse spelers zijn op een totaal van 200 miljoen die de game op hun telefoon hebben staan.

Honour of Kings

Stop

De Chinese staatskrant heeft Tencent opgeroepen om aan deze verslaving wat te doen. Zij noemden de game een ‘vergif’ voor de Chinese samenleving. Ouders zouden zich grote zorgen maken om de vele uren en ook het geld dat de kinderen aan het spel spendeerden. In de game zijn er micro-transacties mogelijk om zo karakters en wapens te kopen.

Tencent heeft hierop geregeerd door een limiet in de game te bouwen wat betreft dagelijkse speeltijd voor kinderen.
Kinderen onder de 12 jaar kunnen nu nog maar maximaal 1 uur spelen, wanneer ze tussen de 12 en de 18 jaar zijn hebben ze 2 uur per dag.

Ook stopt het Chinese bedrijf meer tijd en geld in een platform waarmee ouders hun kinderen kunnen controleren.

Beurs

Beleggers op de beurs hebben geen boodschap aan de goede bedoelingen en straften het bedrijf af. Want minder speeltijd, minder bestedingen en dus minder verdiensten.
Het aandeel Tencent verloor 4 procent op de beurs en dat staat gelijk aan miljoenen dollars. Auw.

Tencent is een van de 1o grootste bedrijven in de wereld en onder andere de eigenaar van WeChat. Alleen al de mobiele game ‘Honour of Kings’ heeft een omzet van 800 miljoen dollar per kwartaal.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.