Superzoom

Instagram Superzoom geeft je het ‘verschrikte hamster’ effect

Instagram rolt nieuwe functies heel erg snel uit. Ook vandaag zal er weer iets nieuws aan de Instagram Stories worden toegevoegd. Men noemt het het “Dramatic Chipmunk” effect.

Inzoomen

Deze “Dramatic Chipmunk” bijnaam komt van een overbekende Meme. Hier zoomt de camera razendsnel in op een knaagdier die verschrikt in de camera kijkt. De feature is genaamd Superzoom.

Ditzelfde effect heeft men nu nagemaakt in de InstaStories van Instagram. Het is een extra effect dat aan de camera zal worden toegevoegd. Deze verschijnt onder in beeld onder de opnameknop, daar waar je ook de Boomerang en Handsfree functie kan vinden.

De nieuwe functie kun je kunt zowel met de voor als de achtercamera gebruiken. Op het scherm zie je een aantal cirkels waar je op kunt centreren zodat het shot goed uitkomt. Dat is wel belangrijk want anders zou het onderwerp wel eens buiten het plaatje komen te staan. Na het drukken op de opnameknop doet de applicatie de rest door in 3 snelle zoombewegingen in te zoomen op het onderwerp.

Superzoom

Voor een extra dramatische effect verzorgt de applicatie ook nog wat extra geluiden bij de zoom-actie. De video duurt drie seconden maar wanneer je de opname knop vasthoudt dan kun je dat uitbreiden tot 15 seconden. Ontzettend grappig wanneer je mensen betrapt bij iets doms of je wil een hilarische selfie maken.

Je kunt het filmpje direct naar iemand sturen via Instagram Direct of in je Instagram Stories zetten. Downloaden kan natuurlijk ook om ze via WhatsApp, Mail of Slack te versturen, want ze zijn vaak te leuk om te laten verdwijnen, toch?

Halloween

Net als bij Snapchat kun je met deze update in deze periode ook weer extra Halloween maskers verwachten. Deze filters voor het gezicht worden steeds beter. Waar Instagram in het begin achterbleef is de fotoapplicatie aan een inhaalslag wat betreft kwaliteit bezig.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.