The Walking Dead Seizoen 8 Aflevering 1 en de vijf dingen die je gemist hebt

Het is eindelijk weer zo ver! De hit serie van AMC The Walking Dead is weer begonnen. In deze honderdste aflevering heeft de serie teruggegrepen naar scene’s en karakters uit het verleden.

100 x The Walking Dead

De honderdste aflevering van het achtste seizoen van The Walking Dead is van start gegaan met heel veel spanning. De producers vonden het waardig om deze aflevering genaamd “Mercy” een aantal hommages te geven naar voorgaande seizoenen. De fanatieke Walker-fans hebben deze hommages natuurlijk allemaal gezien, maar als je geen doorgewinterde zombie-kijker bent dan heb je toch iets gemist.

Foto via: https://www.youtube.com/watch?v=IBX_eiw7dro

Easter Eggs

De zogenaamde Easter Eggs zijn door schrijver Scott Gimple en regisseur Greg Nicotero in een aantal interviews verklapt. Nicotero zegt:

Scott en ik beginnen elke dag als fans van de show en waarderen het dat mensen kijken naar de show. Daarom willen we ze een aantal verassingen (Easter Eggs) geven. Een verassing niet alleen voor de jarenlange fan, maar ook als hulde voor wat we tot nog toe hebben bereikt.

De verborgen zaken zijn zo verwerkt in de serie dat de kijker niet uit het verhaal wordt gehaald, of urenlang moet zoeken om ze te vinden. Hieronder kun je de vijf verassingen lezen die je waarschijnlijk gemist hebt.

De oude Rick


De aflevering start met een moment wat al gedeeld is via de trailer van het nieuwe seizoen afgelopen juli. Een oudere versie van Rick Grimes (Andrew Lincoln) ligt in bed op een niet bekende tijd in de toekomst. Het beeld laat een bos bloemen op een nachtkastje zien – refererend aan de allereerste aflevering waarin Rick wakker wordt van een coma in een wereld waarin Walkers de boel hebben overgenomen.

De benzinepomp


Deze scene is vaker gebruikt als herinnering aan de allereerste scene zo ook in de eerste aflevering van seizoen acht. Rick schiet een jong Walker meisje neer bij een benzine pomp. Deze scene wordt nu herhaald, alleen zien we nu niet Rick, maar zijn zoon Carl (Chandler Riggs).

‘We wilden eenzelfde soort opening van het achtste seizoen als acht jaar geleden’zegt Nicotero. In de genoemde scene zien we Rick in beeld komen en staren naar een Walker. Je kunt hem bijna zien denken aan de momenten die hij ook heeft meegemaakt.

De oranje rugzak

In seizoen drie gaan Rick, Carl en Michone op zoek naar spullen (en komen daar een doorgedraaide versie van Morgan tegen). Onderweg rijden ze langs een lifter met een oranje rugzak. Deze lifter probeert ze een aantal keer in te halen. Tegen het einde van de de aflevering, rijdt het drietal langs een lichaam met een bloedspoor. Aan het einde van dat bloedspoor ligt de oranje rugzak van deze lifter. Ze stoppen en Carl stapt uit om de rugzak te pakken.

In het achtste seizoen zien we Carl deze rugzak nog steeds gebruiken.

Een geëlektrocuteerde walker

De geëlektrocuteerde walker aan een paal wordt gespeeld door Joe Giles. Joe is één van de eerste walkers in de allereerste aflevering: die ene die uit de bus kruipt en Rick door de straat in Georgia volgt.

“Let me tell you somethin’, Rick”


Wanneer Rick zijn leger naar the Sanctuary brengt, horen we Neegan: “Let me ask you somethin’, Rick” zeggen. Deze zin zal de gemiddelde kijker niet warm of koud maken, maar de fanatieke Walker weet dat hiermee een oude karakter naar voren wordt gehaald: Shane Walsh. Dit was één van de stopzinnen van toenmalige beste vriend van Rick, die in seizoen twee afscheid nam.

Aanstaande maandag zitten we weer natuurlijk weer klaar voor een nieuwe aflevering van The Walking Dead.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.