Instagram update: Stories Highlights en archief voor je Stories

BAM, weer een nieuwe update voor Instagram en het gaat maar door. Deze keer doet Instagram iets opmerkelijks want je kunt nu al je Stories standaard bewaren in een archief en er is een soort ere-plaats gemaakt voor al je beste Stories…ever.

Highlights

Instagram doet met de nieuwe functie een beroep op je ego. Soms dan maak je een Story die is zo briljant of uniek die wil je bewaren en aan iedereen laten zien. Hier is nu de Instagram Highlights voor in het leven geroepen. Op je profielpagina is nu ruimte gemaakt boven je foto’s voor zoveel Stories als je zelf maar wil. Druk op het ‘+’-icoon en je kunt er een toevoegen. De bedoeling van deze plek is dat je daar een soort van ere-galerij maakt van je beste Stories die jou als persoon het beste beschrijven. Zie het als een soort van portfolio en dit zal mensen die geld verdienen met Instagram zeker aanspreken. Stories kunnen nu langer blijven staan en dat heeft waarde.

Stories Highlight en Archive

Archive

Maar ik zie je al denken, waar haal ik die Stories dan vandaan? Normaal verdwijnen die na 24 uur, er is wel een voorziening dat ik ze download maar dat is niet binnen de app. Vanaf vandaag gaat het Instagram Archive ook werken en worden al je creaties automatisch opgeslagen in de app. Deze worden netjes per dag georganiseerd zodat je ze makkelijk terug kunt vinden wanneer je ze weer wil bekijken of in je Instagram Highlights wil zetten.

Conclusie

Met deze aanpassing komt Instagram eigenlijk weer dichterbij de core-business van de app. Dat is het maken van mooie beelden en herinneringen en deze voor altijd bewaren. Ook verlaten ze hiermee een beetje het unieke dat ze van Snapchat gestolen hadden. Wellicht biedt dit kansen voor Snapchat om zich weer meer te kunnen differentiëren van de rest van de concurrentie. De update rolt momenteel uit naar alle toestellen.

Bron: Blog Instagram

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.