Instagram introduceert nieuwe tools tegen pesten

Instagram besteed veel tijd aan het voorkomen van pesten en ander schadelijk gedrag op zijn platform. Recent introduceerde het platform een handleiding voor ouders waarmee ze Instagram beter kunnen begrijpen en daardoor beter hun kinderen kunnen helpen. Instagram introduceert vandaag een aantal nieuwe tools om onder andere pesten tegen te gaan.

Pesten

Een van de grote problemen op social media is het pesten. Dit soort gedrag is van alle tijden maar in dit digitale tijdperk neemt het vaak zorgelijke vormen aan. Instagram gebruikt nu machine learning om het pesten in foto’s en de bijschriften onder de foto’s te detecteren. Wanneer er een vermoeden is dat er gepest wordt stuurt de software deze melding naar het Community Operations-team die de melding verder onderzoeken. Er was al een filter voor vervelende opmerkingen in de Feed, Verkennen en het profiel maar Instagram voegt deze tool nu ook toe aan de reacties op live video’s.

Filteren van haatopmerkingen op Instagram
Filteren van haatopmerkingen op Instagram

Deze maatregel gaat nu gelijk van start en zorgt ervoor dat haat- en pestgedrag gelijk gedetecteerd wordt en verwijderd door de software.

Lees ook: Instagram:  Neehee we werken niet aan een Regram functie

Spread the Love

Om vriendelijkheid en goedaardigheid te promoten heeft is Instagram een samenwerking aangegaan met influencer Maddie Ziegler. Zij spreekt zich uit tegen het online pesten en promoot positiviteit op Instagram. Wanneer je Maddie volgt heb je automatisch het camera-effect. Veeg om de camera te openen, tik op het gezichtspictogram onderaan en kies het nieuwe camera-effect. In de selfie-modus vullen hartjes het scherm in en wordt je aangemoedigd om een vriend te taggen die je steun kan gebruiken. Deze vriend ontvangt een melding dat je hem hebt genoemd in je verhaal.

Liefde op Instagram
Liefde op Instagram

Op hun beurt kunnen ze dit weer verder delen in hun feed of het camera-effect gebruiken om iemand anders te ondersteunen. Als je geen volger bent van Maddie maar je ziet iemand anders met het effect, tik je op “probeer het” om het toe te voegen aan je camera.

Wanneer je meer wil lezen over de maatregelen tegen het pesten ga dan naar wellbeing.instagram.com

coverfoto: James Sutton on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.