MBW

Muzikale Breek van de Week Jay Z’s remake van Friends en Deon-Geef je over

Laten we vooral niet in hokjes gaan denken wat muziek betreft. Daarom in deze MBW ( Muzikale Breek van de Week) twee artiesten. De ene regeert zo ondertussen de hele wereld, de andere moet nog met de bus naar de studio. Maar daar gaat het niet om, het is muziek.

Jay Z – Moonlight

We zijn het met elkaar eens dat Jay Z een briljante artiest en marketeer is. Hij hij zijn muziek aan de man brengt is fantastisch. Alhoewel zijn album veilig op zijn eigen muziekdienst staat geeft hij ons via YouTube genoeg om van te genieten.

Elke video die Jay Z uitbrengt is een kunststukje en heeft een twist. De video van Moonlight is een remake van de serie Friends. Pas bij het bekijken van de onderstaande video realiseer je je pas dat deze cast toen helemaal wit was. De cast in deze remake is helemaal zwart, en het roept vragen bij ons op. En dat is goed.

Déon – Geef je over

Wij zijn niet vies van een lekker deuntje Nederlands zeker wanneer deze plaat ons iets meer zomer geeft dan dat we nu hebben. ‘Geef je over’ is de eerste solo single van Déon Leon, maar dat wil niet zeggen dat hij een nieuwkomer is.

In 2008 won hij het programma Popstars en scoorde een nummer 1 hit met de popgroep RED. Tegenwoordig is hij een van de leadzangers van de ‘not just a coverband’ This is Beethoven.

Maar een solosingle stond nog op zijn lijstje en met ‘Geef je over’ is hem dat in ieder geval gelukt. Het is een cover Ricky Martin’s ‘Vente Pa Ca’ en de videoclip is in Lissabon opgenomen. Dat is beide geen garantie voor een hit, maar met een biertje op het strand kunnen wij deze plaat heel goed erbij hebben.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.