racistisch

Muziekdiensten weren en verwijderen racistische muziek

De gebeurtenissen in Charlotsville hebben ertoe geleid dat iedereen die content zoals muziek nog eens goed naar zijn diensten gaat kijken. Er is een lijst gepubliceerd met bands die racistisch teksten in hun musiek verwerken. Spotify was de eerste die actie ondernam.

Verwijderen

Diegene die het eerst reageerden op de afschuwelijke gebeurtenissen in de Verenigde Staten waren de bedrijven die websites hosten. Onder andere Go Daddy verwijderde websites van groeperingen die racistische content plaatsten. Omdat niemand meer deze sites willen hosten verdwijnen ze naar het Dark Web waar ze moeilijker te vinden maar ook te identificeren zijn.

Twitter ging ook actief aan de slag om accounts te verwijderen die haatdragende, discriminerende en racistische tweets produceerden. En nu zijn de muziekdiensten aan de beurt.

Muziekdiensten

De website Digital Music heeft een lijst gepubliceerd waarop 37 bands staan die muziek produceren met racistische teksten. Spotify heeft daarop direct actie ondernomen door deze artiesten te verwijderen uit hun online katalogus. Ook Deezer en Google Music beloven deze soort muziek te verwijderen uit hun aanbod. Laatstgenoemde doet dat niet actief maar alleen op aangeven van gebruikers.

De lijst van Digital Music is als volgt:

Baker’s Dozen
BattlecryAd Hominem
Blood Red EagleChauves Pourris
BroadswordCondemned 84
Dark FuryFreikorps
GeimhreKamaedzitca
Grand Belial’s KeyKen McLellan
GranulosumKill, Baby… Kill!
Legion of St. GeorgeKolovrat
Legittima OffesaPrussian Blue
Seges FindereRavens Wing
SelbstmordThe Spear of Longinus
SkinfullTattooed Mother Fuckers
Skull HeadThunderbolt
StandarteWhite Knuckle Driver
Hate ForestCenturion
Nokturnal MortumBölzer
No RemorseKolovrat
BerserkerEndless Pride

Verwijderen of niet

Er blijft altijd de discussie of een bepaalde band of stuk muziek verwijderd moet worden. De Vrijheid van Meningsuiting en bijvoorbeeld historie zouden een verwijdering nog wel eens tegen kunnen houden. Zo vond men een playlist met muziek uit de jaren dat de Nazi’s aan de macht waren waarop gemarcheerd werd. In principe is dit haatdragende muziek maar uit een historisch perspectief zou je het kunnen laten staan.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.