Nimses, is deze app wel veilig?

Nimses is een van de vele nieuwe netwerken die er worden bedacht. Veel mensen twijfelen aan dit netwerk en niet in de laatste plaats om zijn slechte privacy.

Nimses is een nieuw social netwerk met een hele duidelijke missie. Het draait in deze app allemaal om het verdienen van Nims.

Nimses

Een Nim is een virtuele munt die je kunt verdienen door gewoon in leven te blijven. Niet in de app maar in het echt. Elke minuut dat je leeft en eenm account op Nimses krijg je een Nim. Daarnaast kun je ze bijverdienen door likes op je posts te krijgen. Inderdaad, wanneer iemand een foto of post van je wil liken dan moeten ze betalen. En omdat een Nim een minuut van je leven is betaal je met je eigen tijd.

Privacy in Nimses

Tot zover best een interessant mechanisme. Strikt genomen moet je content erg goed zijn om een like te ontvangen. Want een like geven kost iemand Nims en Nims zijn grotendeels minuten van je leven en die kun je niet vermeerderen.

Wanneer je iets plaatst dan kun je dat alleen zien in een temple. Dat is een gebied van 2,4 km2 waarin je op dat moment bent. Locatie is dus ontzettend belangrijk. Daarbij kan iemand die in jou temple zit dus heel eenvoudig weten waar je die post geüpload hebt.

Wanneer je lid wordt van Nimses moet je een hele sloot van toestemmingen geven. Daar komt de ware aard van de app naar boven. Wanneer je elke checkbox aanvinkt geef je werkelijk alles prijs. Naam, telefoonnummers, lokatie, leeftijd en geboortedatum. Daarnaast volgt Nimses je gedrag en interesses om de data-sets compleet te maken waarna ze ze kunnen verkopen. Dat is geen aanname, zo staat het in de voorwaarden.

De app weet alles van je

De privacy voorwaarden maken geen geheim van het feit dat ze enorm veel data van en over jou verzamelen. In de voorwaarden staat letterlijk dat ze ook data van derden gebruiken om informatie over jou te verzamelen.

Ze stellen ook dat deze data niet bij voorbaat gebruikt gaat worden. Daarmee zeggen ze dus dat de kans er is dat het wel zo is. Voeg daarbij dat ze ook alle data van aan-en verkopen via de app verzamelen (waaronder rekeningnummers en creditcards) dan kun je wel op je vingers natellen dat Nimses veel van je weet.

Doet Nimses iets fout?

In 2017 schreef het anti-virus bedrijf Kapersky een lange post over het bedrijf. Bijna alle punten van deze app zijn aangepast. Toch blijft het bedrijf zijn twijfels houden bij de bedoelingen van de dienst.

Lees ook: Open Book wil een echt sociaal netwerk zijn

Zover ik kan zien, en laten we eerlijk zijn dat is niet veel, doen ze niets fout. Ze vragen expliciet toestemming in de app en in de privacy voorwaarden voor het verzamelen van de data. Je weet niet wat zeer precies mee gaan doen, behalve commercieel berichten versturen. Grote kans dat jou profiel handelswaar gaat worden op de wereld data markt.

Creepy

Nimses is a global platform created to address the challenges that modern civilisations and economies are facing on a massive, meta-technological level.

Elke app of dienst verzamelt data en verdient daar geld mee. Dat vind ik persoonlijk prima, zolang het maar duidelijk is. Sociale netwerken die geen verdienmodel hebben vallen zo om,laten we daar eerlijk in zijn.

Wat mij het meeste verontrust in Nimses is het donkere, fatalistisch gevoel dat de app om zich heen heeft. Het is allemaal duister en donker. Kijk maar eens naar de cirkel met de 12 principes op de website. Ben benieuwd of je zoon of dochter van 13 daar wat mee kan

Nimses cirlce of 12

Het is duidelijk dat Nimses meer is dan alleen een sociaal netwerk waar men in contact komt met elkaar. Er zit een hele economie achter. Het moet mogelijk worden om met de nims die je in de app verzameld echte producten te kopen.

Op deze pagina spreekt men in bedekte termen over een nieuwe zondvloed en een Ark van Noah. Nimses wil onderdeel zijn van een nieuwe wereld waarin de Nims een onderdeel vormen van de valuta. De Nim is daarbij belangrijk omdat deze gekoppeld is aan de waarde van het leven.

Onrust

Er is veel onrust rondom de app. Een aantal bekende YouTubers heeft een deal met de app voor promotie. Op Reddit zijn er diverse draadjes die vraagtekens zetten bij deze sponsoring. Velen zijn bang voor het verzamelen van IP-adressen in de app.

Ook hier is van toepassing dat ze niets doen wat niet mag, wederom zover ik kan zien, want je geeft overal toestemming toe. Wat mij betreft blijft er toch een vervelend gevoel hangen rondom Nimses.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.