podcasts in Nederland

Nederlandse podcasts doen het goed

KRO/NCRV programma Pointer is in de Nederlandse podcasts gedoken. Het blijkt dat er weer meer gepubliceerd is dan in 2022.

9 jaar lang luisteren

Om simpel aan te geven hoeveel Nederlandse content er in podcastvorm is verschenen in 2023, heeft Pointer het omgerekend in jaren.

Wanneer je alle uitgebrachte afleveringen van 2023 achter elkaar luistert dan ben je 9 jaar bezig. Wanneer we dat weer vergelijken met 2022 dan is dat een stijging met 1 jaar. Er is dus meer dan 8766 uur extra verschenen in 2023.

Aantal podcasts in Nederland

Pointer heeft met hulp van de supercomputer Snellius van onderwijscoöperatie SURF ongeveer 150 duizend podcastafleveringen uit 2022 en 2023 omgezet van audio- naar tekstbestanden.

Met de gegevens die ze daar uit halen willen ze meer dan alleen de bovenstaande cijfertjes tonen. Met onderzoekt de komende tijd of er in het Nederlandstalige podcast-ecosysteem ook verspreiding van misinformatie of andere dubieuze beweringen voorkomt.

Met de uitkomst willen ze ook een discussie opstarten. Wie is er verantwoordelijk voor de verspreiding van deze misinformatie? Moeten de podcasteigenaren worden aangesproken of juist de distribuerende platformen zoals Spotify.

Photo by Mohammad Metri on Unsplash

Meer over Streaming?

Op Streamingfans,net krijg je de beste tips over de streamingdiensten.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.