Netflix gaat interactieve televisie voor volwassenen maken

Netflix doer er alles aan om de gebruiker aan de dienst te binden al was het een huwelijk. Het investeert een astronomisch bedrag in eigen producties en is niet bang van een klein experiment.

Kies je eigen avontuur

Netflix gaat een aantal shows maken waarin de kijker zelf het het verloop van het verhaal kunnen bepalen. Deze manier van Interactieve televisie is niet onbekend in de historie want dit was al mogelijk via CD’s en dergelijke. Maar zover wij weten is het nog niet gedaan met een streaming service zoals Netflix.

Ook Netflix is nog niet helemaal vreemd met deze manier van content maken want ze hebben er al een proef mee gedraaid. In twee kindershows Puss in Book: Trapped in an Epic Tale en Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile is er met groot succes een proef gedraaid met deze techniek. Zo succesvol dat Netflix het aandurft dit met een show voor volwassenen te gaan doen. Of het hier om een enkele aflevering gaat, of een serie en wat het genre is van de serie is nog niet bekend gemaakt.

Investeren

Netflix gaat de komende jaren 17 miljard (u leest het goed) investeren in nieuwe content die onder eigen vlag geproduceerd zal worden. Het zal hier niet alleen om Amerikaans/ Engelstalige series gaan maar er zullen ook lokale producties op Netflix verschijnen. Er komt zelfs een Nederlandse serie onder de titel ‘Undercover’, een spannend verhaal over een XTC-producent. Ook voor de Duitse markt is er een serie in de maak. Netflix heeft onlangs wel een behoorlijke tegenslag gehad, Kevin Spacey wordt beschuldigd van sexueel misbruik van een jonge acteur. Hierdoor heeft men de immens populaire show House of Cards moeten stoppen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.