Tencent zend FA cup uit

Tencent koopt uitzendrechten FA Cup en Serie A voor China

Tencent is een van de grootste bedrijven in de social media wereld naast Google, Facebook en Amazon. Dit bedrijf is enorm populair in China met onder ander zijn messenging-apps WeChat en QQ. Ook op het gebied van nieuws en sport tellen ze mee, zeker nu ze de uitzendrechten hebben gekocht voor de FA cup, Scottisch Premiership en de Serie A.

Tencent voetbal

Tencent heeft de uitzendrechten voor de voetbalcompetities in Engeland, Schotland en Italie gekocht. Hiermee hebben ze de rechten verworven om beelden uit te zenden van deze competities in China. Met deze deal kunnen Chinese voetbalfans van alle grote competities van Europa genieten.

Tencent zal deze beelden en liveregistraties delen over al zijn verschillende platformen zoals de Tencent Sports App, Video App en de Tencent News App. Daarbij zal het bedrijf ook gebruik maken van 3D- en AI technologie en online communities bouwen om het “gesprek” rondom de uitzendingen te voeren.

De rechten op het uitzenden van deze competities zijn niet exclusief, dat betekend dat er ook nog andere bedrijven kunnen komen die dit gaan doen. Tencent heeft nog niet laten weten of de content gratis aangeboden gaat worden of dat het achter een paywall komt. Dat laatste is wel waarschijnlijk.

Tevez China Tencent

Voetbal in China

Deze stap van de internetgigant is weer een duidelijke aanwijzing dat het voetbal in China in de lift zit. De Chinese regering heeft een programma opgezet om het nationale voetbal stimuleren. Ook willen ze binnen 15 jaar de FA World Cup hosten en hem ook nog eens winnen.

Daarvoor hebben ze nog een lange weg te gaan maar de Chinese Super League heeft de eerste stap gezet door een aantal supersterren binnen te halen. Spelers als Carlos Tevez worden voor astronomische bedragen binnen gehaald om het niveau van deze competitie omhoog te krikken.

Ook zien we steeds meer Chinese investeerders clups kopen of ondersteunen in Europa. In Nederland is ADO Den Haag daar een goed voorbeeld van. “Goed”, want de club heeft het afgelopen seizoen enorme problemen gekend door de cultuurverschillen die er heersen tussen eigenaar en clubleiding.

Bron

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.