NERD

Nieuwe album N.E.R.D meer politiek geladen

Heel veel mensen kennen Pharell eigenlijk alleen van zijn monsterhit ‘Happy’ en van de G-Star-reclame. Maar deze geniale muzikant heeft er al een heel muzikaal leven opzitten. Zijn muzikale carriere begon met zijn duo The Neptunes. Later kwam werd het hobby-project N.E.R.D opgezet en brachten ze in 2001 ‘In search of.’ uit met het seksueel getinte lapdance. Na ‘Nothing’ in 2010 bracht N.E.R.D geen nieuwe werk meer uit en was Pharell vooral solo bezig.

Nieuw album N.E.R.D

Op 15 december komt het nieuwe album uit van N.E.R.D, dat zal het eerste zijn sinds 2010. Pharell zegt in een interview dat de teksten op het nieuwe album met de titel ‘No_one Ever Really Dies’ meer politiek getint kunnen zijn. Na zijn monster-hit ‘Happy’ wil hij meer serieuze topics in de teksten van N.E.R.D tackelen.

Waar deze teksten overgaan kunnen we al zien in de bovenstaande video. De Verenigde Staten heeft een probleem met een gekke leider maar ook met de politie die ongewapende mensen met een zwarte huidskleur neerschiet.

It rains and they shoot black people

Pharell ziet het onder andere zijn verantwoordelijkheid om bovengenoemde kwesties aan de kaak te stellen. Het nieuwe album van N.E.R.D moet ook een nieuwe creatieve periode voor de band inluiden. Hij is niet happy ( pun intended) met het laatste album uit 2010. Op ‘Nothing’ werden ze gepushd door de maatschappij om een up-tempo-album te maken.

Pharell heeft zelf een aantal hits gescoord, maar is ook verantwoordelijk van anderen. ‘Blurred Lines’ staat op naam van Robin Thicke maar is geschreven door Pharell. Maar ook Britney Spears ( Slave 4 u), Snoop Dogg (Drop it like it’s hot), Gwen Stephany ( Hollaback girl), Nelly en Adam Lambert hebben hits gescoord met materiaal van Pharell.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.