Robot man

De mensheid is nu echt nutteloos, twee robots zetten een IKEA-stoel in elkaar

Robots zien we overal rond om ons heen opduiken. Het zijn aardige hulpen in de fabriek en nemen de saaie en moeilijke baantjes van ons over. Maar het slimme werk waar echt hersenen bij aan te pas komen moet nog door een mens gedaan worden…toch?

IKEA robots

Robots staan er om bekend dat ze saai en complex werk van ons over kunnen nemen. Maar de ontwikkeling van de technologie dendert door en de robots worden steeds slimmer. Tot nu dachten we dat we als mensheid wel veilig waren, maar de onderstaande video bewijst dat we ons ernstig zorgen moeten gaan maken.

Onderzoekers hebben twee standaard robots de ultieme uitdaging gegeven en dat is het in elkaar zetten van een IKEA-meubelstuk. Men gaf de bouwtekening als code aan de robots en verspreiden de onderdelen in willekeurige volgorde voor de twee robots uit.

In de video kun je zien dat de het niet gelijk goed gaat maar dat de twee gaandeweg leren welk onderdeel waar moet en wanneer ze een schroef moeten gebruiken en waar niet. Het meest bijzondere is dat de twee leren samenwerken zonder elkaar in de weg te zitten of met elkaar in botsing te komen.

Robots zetten IKEA stoel in elkaar

Moeten we ons zorgen maken?

De meningen zijn verdeeld in de discussie of we ons zorgen moeten maken over de opmars van robots. Eerder schreven we al over Elon Musk die juist het aantal robots in zijn Tesla-fabriek heeft verminderd om de productie te versnellen. Verschillende wetenschappers verwijzen naar de eerste industriële revolutie, die heeft ook niet geleid tot grote werkeloosheid en armoede. Er verdwijnen banen maar er komen ook weer nieuwe bij. Er is zelfs een onderzoek van Gartner die zegt dat er rond 2020 1.8 miljoen banen verloren zullen gaan door automatisering maar dat er in dezelfde periode ook weer 2.3 miljoen nieuwe banen bij zullen komen. De echte waarheid is dat niemand het nog weet wat er zal gaan gebeuren. Wat zeker is dat we het niet tegen kunnen houden.

Bron: Geekologie

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.