PUNKT

De Punkt MP02 moet je van je digitale verslaving afhelpen

Tegenwoordig zijn we altijd en overal verbonden, dat is mooi maar brengt ook veel problemen met zich mee. Bij Punkt zeggen ze de oplossing te hebben voor de digitale tsunami die we elke dag over ons heen krijgen

Punkt.

Punkt is een bedrijf die een mobiele telefoon in de markt zet die eenvoudig een stijlvol is. Het uitgangspunt van het bedrijf dat ze ons willen afhelpen van de honderden notificaties en andere verleidingen op een dag. De Punkt MP02 kan bellen en sms-berichten versturen en verder niks.

Punkt
Punkt

Het toestel is wat betreft vormgeving bedacht door de industrieel ontwerper Jasper Morrison. Hij heeft een telefoon bedacht ook wat betreft uterlijk weinig afleiding heeft. Het toestel is voorzien van BlackBerry-software die ervoor moet zorgen dat de inhoud van de smartphone veilig is.

Bij Punkt weten ze ook dat je niet de hele dag zonder het internet kan. Daarom hebben ze de MP02 voorzien van een 4G-modem. Daarmee kan je een 4g-verbinding opzetten met je tablet en daar je mail en andere zaken afhandelen. Het is een goedkope oplossing die leuk bedacht is maar niet uniek voor dit product.

Hoewel het laatste niet origineel is zorgt de afwezigheid van een scherm er wel voor dat je niet continu op je smartphone bezig bent. Je kiest gezette tijden uit om je tablet uit je tas te pakken en je berichten te beantwoorden. De Punkt MP02 kost €350 en de tablet daar moet je zelf voor zorgen.

Punkt
Punkt

Veel tech-bedrijven zijn bezig met ons op een gezondere manier de smartphone te laten gebruiken. YouTube en Instagram laten ons weten wanneer we te lang in de apps achter elkaar aan de gang zijn. Het besturingssysteem Android krijgt in zijn meest recente versie de beschikking over Digital Wellbeing. Deze dienst zal standaard in het besturingssysteem zitten en allerlei tools hebben om je te helpen om op een gezonde manier gebruik te maken van je smartphone en de apps die daar op draaien. Instagram heeft onlangs zelfs een gids uitgebracht voor ouders van kinderen die gebruik maken van Instagram. Met deze gids willen ze de ouders helpen om met hun kinderen te praten over de app en de gevaren er van.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.